velvyslanectví Ukrajiny

Velvyslanectví Ukrajiny v Praze, ilustrační fotografie.

Sídlo ukrajinského velvyslanectví polil někdo barvou, policie ho bude střežit

Domov

Sídlo ukrajinského velvyslanectví v Praze v Bubenči polil někdo v noci na dnešek červenou barvou. Policie bude v reakci na tento incident velvyslanectví nepřetržitě střežit, řekla ČTK mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová. Policie po pachateli pátrá, je podezřelý ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

Ilustrační foto

Desítky lidí v Praze protestovaly proti diskriminaci Romů

Domov

Praha - Zhruba 150 lidí dnes v Praze protestovalo proti násilí a diskriminaci vůči romské komunitě v Česku, Itálii a na Ukrajině. Akce, která se koná v devíti evropských zemích, je zároveň připomínkou likvidace takzvaného cikánského rodinného tábora v Osvětimi.

Ukrajina, ilustrační foto

Svět

Kyjev sesadil jednoho ze svých diplomatů v Německu

Kyjev/Berlín - Ukrajinské ministerstvo zahraničí dočasně zbavilo funkce svého konzula z generálního konzulátu ve druhém největším německém městě Hamburku. Reagovalo tak na zprávy, že diplomat na sociálních sítích v minulosti zveřejnil antisemitské komentáře, s odkazem na mluvčí ukrajinského ministerstva o tom dnes informovala agentura Reuters. Kyjev zvažuje, zda konzula odvolá.

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy