volby 2018

Kdo bude spravovat tučný pražský rozpočet?

Komentář: Bitva o Prahu vrcholí, výběr je otřesný

Domov

KOMENTÁŘ MIROSLAVA HORKÉHO - Už za týden bude po všem. Voliči rozhodnou, kdo nově stane v čele české metropole. A výběr je vskutku tristní - od zcela neznámých narychlo vylovených tváří až po známé firmy počínaje stalinistkou Martou Semelovou (zcela bez šance) a konče zdánlivě slušným a čestným Jiřím Pospíšilem, jehož cíl je jasný - udržet TOP 09 na politické mapě.

Jiří Pospíšil sází na volební úspěch topky v Praze, bude to ale stačit?

Komentář: Topka se trapně chlácholí Babišovým „nenáskokem“, sama je na pokraji propasti

Domov

KOMENTÁŘ MIROSLAVA HORKÉHO – Sněmovní model agentury Median si TOP 09 vykládá po svém. Babišových třicet procent je v podstatě velmi slabý výsledek. Od strany, která klade důraz na získání přemýšlivých voličů, na objektivní informace a kritické myšlení, to působí komicky. Sama partaj Jiřího Pospíšila má co dělat, aby ve volbách zcela nepropadla. Jak je vidět, Kalousek zřejmě nebude viníkem všech neúspěchů, to už k nim víc přispívá nekončící antibabišismus.

Jiří Paroubek

Paroubek do Senátu? Ostravská ČSSD jej chce za kandidáta

Domov

Ostrava - Ostravská ČSSD chce, aby za ni do Senátu na podzim kandidoval bývalý premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek. Jeho nominaci ale musí schválit předsednictvo strany. Proto dnes představitelé ostravských sociálních demokratů konferenci přerušili a znovu se sejdou 18. června. ČTK to řekl jejich místopředseda Adam Rykala.

Sněm TOP 09 2017 (25.11.2017).

TOP 09 schválila kandidáty do Senátu, nechybí rektor Bek

Domov

Praha - Širší vedení TOP 09 potvrdilo nominaci rektora Masarykovy univerzity v Brně Mikuláše Beka do podzimních senátních voleb, informoval dnes ČTK mluvčí strany Jakub Hnát. Už dříve se na podpoře Beka s TOP 09 domluvily ODS, STAN a Strana zelených. Bek bude kandidovat v Brně v obvodu číslo 59, kde skončí mandát bývalé ústavní soudkyni Elišce Wagnerové. Pokud Bek uspěje, stane se členem senátního klubu STAN. V případě zvolení by chvíli zastával i funkci rektora, protože mu příští rok v srpnu končí funkční období. Zasadil by se však o dřívější zvolení svého nástupce.

Václav Klaus

Domov

Výsledky voleb? Klaus přiznal nemilou věc

Praha - Bývalý prezident Václav Klaus se obává toho, že příznivci poraženého prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše nepřijmou výsledek voleb. Klaus to dnes řekl novinářům ve štábu znovuzvoleného prezidenta České republiky Miloše Zemana.

Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018

Povolební den se nesl v duchu rozborů výhry Zemana

Domov

Praha - Hlavně rozebírání důvodů opětovného vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách nabídl první povolební den. Zeman podle průzkumu agentury Median vyhrál kvůli tomu, že se mu podařilo ve finále na svou stranu získat více nerozhodnutých voličů i nevoličů z prvního kola.

Michael Kocáb

Smutek i radost. Jak hodnotí výsledky voleb celebrity?

Domov

Praha - Muzikant a bývalý politik Michael Kocáb je zklamaný a smutný z toho, že prezidenta Miloše Zemana neporazil jeho vyzyvatel Jiří Drahoš. Řekl to ČTK. Ocenil ale úroveň kampaně, která byla podle něj kultivovaná a do společnosti se dostala důležitá témata.

Ilustrační fotografie

Biskupy výsledek voleb mrzí. Vyzvali ke smíru

Domov

Praha - Výsledek prezidentské volby podle plzeňského biskupa Tomáše Holuba ukazuje, že většina české společnosti nechce být natolik otevřená Evropě, jako byl vyzyvatel Miloše Zemana Jiří Drahoš. Holub to dnes řekl ČTK s tím, že ho výsledek mrzí.

Miloš zeman v Poslanecké sněmovně

Zeman bude cíleně rozdělovat Česko, tvrdí komentátoři

Domov

Praha - Prezident Miloš Zeman bude po svém znovuzvolení dál cíleně rozdělovat společnost a vzdalovat Česko od Západu, zatímco vliv jeho poradců poroste, shoduje se většina komentářů českých médií v reakci na výsledky voleb.

Jiří Drahoš a Miloš Zeman

Domov

Volby skončily. Zeman obhájil post prezidenta

Praha - Českým prezidentem zůstává Miloš Zeman, který v přímé volbě hlavy státu porazil bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše. Zeman získal 51,36 procenta hlasů, Drahoše volilo 48,63 procenta lidí. Svůj hlas dalo Zemanovi více než dva miliony osm set tisíc voličů, zatímco jeho vyzyvatel získal o zhruba 152.000 hlasů méně. Od voličů dostal znovuzvolený prezident více hlasů než před pěti lety, ale vyhrál s menším rozdílem. Zeman zvítězil v deseti krajích, Drahoš ve čtyřech krajích a také v zahraničí.

Volby

Hlas pro Zemana vyšel levněji než pro Drahoše

Domov

Praha - Každý hlas pro opětovně zvoleného prezidenta Miloše Zemana stál ve finále volby hlavy státu méně než dvoukorunu. Jeho neúspěšného protikandidáta z volebního finále, bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše přišel jeden hlas na více než sedm korun.

Jiří Drahoš a Eva Drahošová

Domov

Drahošová: Manžel dal naději lidem, kteří chtějí změnu

Praha - Manželka Jiřího Drahoše Eva považuje výsledek finále prezidentských voleb i přes prohru za velký úspěch. Míní, že lidé chtějí změnu a poražený kandidát jim dal naději, že může přijít. Po skončení předvolebního a volebního maratonu cítí velkou úlevu, unavená ale není, řekla Drahošová.

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy