Články k tématu: volby 2018

Komentář: Bitva o Prahu vrcholí, výběr je otřesný

Aktualizovali jsme 30.9.2018, 22:07, 30.09. 19:57

KOMENTÁŘ MIROSLAVA HORKÉHO - Už za týden bude po všem. Voliči rozhodnou, kdo nově stane v čele české metropole. A výběr je vskutku tristní - od zcela neznámých narychlo vylovených tváří až po známé firmy počínaje stalinistkou Martou Semelovou (zcela bez šance) a konče zdánlivě slušným a čestným…

Komentář: Topka se trapně chlácholí Babišovým „nenáskokem“, sama je na pokraji propasti

Aktualizovali jsme 3.9.2018, 22:21, 03.09. 08:15

KOMENTÁŘ MIROSLAVA HORKÉHO – Sněmovní model agentury Median si TOP 09 vykládá po svém. Babišových třicet procent je v podstatě velmi slabý výsledek. Od strany, která klade důraz na získání přemýšlivých voličů, na objektivní informace a kritické myšlení, to působí komicky. Sama partaj Jiřího…

Paroubek do Senátu? Ostravská ČSSD jej chce za kandidáta

24.05. 18:20

Ostrava - Ostravská ČSSD chce, aby za ni do Senátu na podzim kandidoval bývalý premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek. Jeho nominaci ale musí schválit předsednictvo strany. Proto dnes představitelé ostravských sociálních demokratů konferenci přerušili a znovu se sejdou 18. června. ČTK to řekl jejich…

reklama

TOP 09 schválila kandidáty do Senátu, nechybí rektor Bek

10.05. 11:16

Praha - Širší vedení TOP 09 potvrdilo nominaci rektora Masarykovy univerzity v Brně Mikuláše Beka do podzimních senátních voleb, informoval dnes ČTK mluvčí strany Jakub Hnát. Už dříve se na podpoře Beka s TOP 09 domluvily ODS, STAN a Strana zelených. Bek bude kandidovat v Brně v obvodu číslo 59,…

Výsledky voleb? Klaus přiznal nemilou věc

Aktualizovali jsme 29.1.2018, 22:11, 27.01. 18:36

Praha - Bývalý prezident Václav Klaus se obává toho, že příznivci poraženého prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše nepřijmou výsledek voleb. Klaus to dnes řekl novinářům ve štábu znovuzvoleného prezidenta České republiky Miloše Zemana.

Populistická vlna v Evropě díky zvolení Zemana nekončí, píše Politico

Aktualizovali jsme 28.1.2018, 22:41, 28.01. 15:53

Brusel - Znovuzvolení "nejtrumpovatějšího" prezidenta v Evropě ukazuje, že populistická vlna na tomto kontinentu nekončí, komentuje dnes bruselský server Politico.eu vítězství Miloše Zemana.

Povolební den se nesl v duchu rozborů výhry Zemana

28.01. 18:34

Praha - Hlavně rozebírání důvodů opětovného vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách nabídl první povolební den. Zeman podle průzkumu agentury Median vyhrál kvůli tomu, že se mu podařilo ve finále na svou stranu získat více nerozhodnutých voličů i nevoličů z prvního kola.

Zeman podle průzkumu přesvědčil víc nevoličů a nerozhodnutých

28.01. 15:52

Praha - Miloši Zemanovi se podle průzkumu agentury Median podařilo získat v týdnu před finále prezidentských voleb více nerozhodnutých voličů.

Drahoše půlka voličů volila jen proto, aby nevyhrál Zeman

28.01. 13:42

Praha - Pro Jiřího Drahoše hlasovalo v prezidentském finále 47 procent jeho voličů především kvůli tomu, aby nevyhrál Miloš Zeman.

Zeman vyhrál ve většině moravských měst, která navštívil

28.01. 12:47

Brno - Miloš Zeman vyhrál volby ve většině měst jižní Moravy, která v loňském roce jako prezident navštívil a debatoval tam s občany.

Putin gratuloval Zemanovi ke znovuzvolení prezidentem

27.01. 22:29

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin dnes pogratuloval Miloši Zemanovi k opětovnému zvolení prezidentem České republiky.

Smutek i radost. Jak hodnotí výsledky voleb celebrity?

27.01. 22:29

Praha - Muzikant a bývalý politik Michael Kocáb je zklamaný a smutný z toho, že prezidenta Miloše Zemana neporazil jeho vyzyvatel Jiří Drahoš. Řekl to ČTK. Ocenil ale úroveň kampaně, která byla podle něj kultivovaná a do společnosti se dostala důležitá témata.

Zemanovi voliči jsou nejčastěji příznivci SPD, KSČM a ANO

27.01. 22:27

Praha - Pro Zemana hlasovali v prezidentských volbách nejčastěji voliči SPD, KSČM a ANO. Drahoš získal hlasy hlavně od voličů Pirátů, ODS a TOP 09.

Biskupy výsledek voleb mrzí. Vyzvali ke smíru

27.01. 22:16

Praha - Výsledek prezidentské volby podle plzeňského biskupa Tomáše Holuba ukazuje, že většina české společnosti nechce být natolik otevřená Evropě, jako byl vyzyvatel Miloše Zemana Jiří Drahoš. Holub to dnes řekl ČTK s tím, že ho výsledek mrzí.

Zeman bude cíleně rozdělovat Česko, tvrdí komentátoři

27.01. 22:15

Praha - Prezident Miloš Zeman bude po svém znovuzvolení dál cíleně rozdělovat společnost a vzdalovat Česko od Západu, zatímco vliv jeho poradců poroste, shoduje se většina komentářů českých médií v reakci na výsledky voleb.

V Drahošově štábu bylo živo i po oznámení konečných výsledků

27.01. 20:57

Praha - Mnoho podporovatelů neúspěšného prezidentského uchazeče Jiřího Drahoše zůstalo v jeho volebním štábu i po oznámení konečných výsledků. V kuloárech Kongresového centra v Praze diskutovali o politice a situaci ve společnosti.

Volby skončily. Zeman obhájil post prezidenta

Aktualizovali jsme 27.1.2018, 20:53, 27.01. 14:06

Praha - Českým prezidentem zůstává Miloš Zeman, který v přímé volbě hlavy státu porazil bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše. Zeman získal 51,36 procenta hlasů, Drahoše volilo 48,63 procenta lidí. Svůj hlas dalo Zemanovi více než dva miliony osm set tisíc voličů, zatímco jeho vyzyvatel…

Hlas pro Zemana vyšel levněji než pro Drahoše

27.01. 20:45

Praha - Každý hlas pro opětovně zvoleného prezidenta Miloše Zemana stál ve finále volby hlavy státu méně než dvoukorunu. Jeho neúspěšného protikandidáta z volebního finále, bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše přišel jeden hlas na více než sedm korun.

Zeman obhájil vítězství s nižším poměrem hlasů než v posledních volbách

27.01. 20:18

Praha - Prezident Miloš Zeman letos zvítězil stejně jako před pěti lety v druhém kole prezidentské volby a stane se na dalších pět let hlavou státu, jeho náskok nad soupeřem z druhého kola se však proti roku 2013 třikrát snížil.

Zeman dokázal zmobilizovat nevolicí sympatizanty, tvrdí politologové

27.01. 20:12

Praha - O vítězi prezidentských voleb rozhodla volební účast, Miloš Zeman dokázal zmobilizovat sympatizanty, kteří v prvním kole nepřišli. Poražený Jiří Drahoš nebyl v kampani tak přesvědčivý. Shodli se na tom politologové, které oslovila ČTK.

Drahošová: Manžel dal naději lidem, kteří chtějí změnu

27.01. 19:17

Praha - Manželka Jiřího Drahoše Eva považuje výsledek finále prezidentských voleb i přes prohru za velký úspěch. Míní, že lidé chtějí změnu a poražený kandidát jim dal naději, že může přijít. Po skončení předvolebního a volebního maratonu cítí velkou úlevu, unavená ale není, řekla Drahošová.

SPD pogratulovala Zemanovi k vítězství ve volbách

27.01. 18:36

Praha - Hnutí SPD gratulovalo Miloši Zemanovi k vítězství v prezidentských volbách. Podle hnutí to je volba na obranu suverenity Česka a ve prospěch přímé demokracie.

Zeman ovládl i okresy s nízkou nezaměstnaností

27.01. 18:35

Praha - Znovuzvolený prezident Miloš Zeman sbíral ve druhém kole prezidentské volby hlasy hlavně v okresech s vysokou nezaměstnaností.

Volby v ČR vyhrála protiimigrační rétorika, tvrdí agentury

27.01. 18:35

Praha - Světové agentury se vesměs shodují, že prezidentské volby v Česku vyhrál Miloš Zeman nad svým vyzyvatelem Jiřím Drahošem populismem a protiimigračním postojem.

Fotogalerie