Články k tématu: volby evropské 2019

Žlutý pes zaštěkal: Zpěvák Hejma účtuje s demonstranty a spolkem Milion chvilek

Aktualizovali jsme 3.6.2019, 22:35, 03.06. 10:33

Zpěvák skupiny Žlutý pes, textař a skladatel okomentoval politické dění v XTV.cz. Pochválil demonstranty, jejichž úsilí nyní kulminuje, i když má jednu výhradu. Samozřejmě také nevynechal proběhlé eurovolby.

Neslýchaná hloupost! Paroubek tvrdě zúčtoval s ČSSD

28.05. 14:42

Bývalý premiér a předseda ČSSD, Jiří Paroubek, na svém blogu na serveru iDNES okomentoval výsledky voleb do Evropských voleb. Svou bývalou stranu, která utrpěla velký debakl, velmi zkritizoval.

Hvězda eurovoleb Alexandr Vondra: Polsko i Maďarsko jsou normální demokracie

28.05. 11:30

Největším skokanem proběhlých voleb do Evropského parlamentu je zkušený politik a bývalý disident Alexandr Vondra (ODS). Z patnáctého místa na kandidátce vyskočil díky kroužkování na první místo, když obdržel více než 30 tis. preferenčních hlasů. Jaké jsou jeho názory na Evropskou unii?

reklama

Ovčáček se odvázal: Ani nenávist z Václaváku Babiše nezastavila. Je to vítěz!

28.05. 09:53

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček ve svém "politicky nekorektním občasníku" tbrdí, že ve volbách do Evropského parlamentu "pravda a láska zvítězila nad nenávistí". Zastal se také premiéra Andreje Babiše, který se podle něj stal vítězem v mnoha ohledech.

Eurovolby 2019: Průzkum ukázal, co uškodilo vládním stranám ANO a ČSSD

27.05. 20:25

K eurovolbám přišla jen menší část voličů ANO a ČSSD ze sněmovních voleb, proto vládním stranám klesl zisk, uvedl Median na základě svého dotazování těsně před volbami a v průběhu voleb do Evropského parlamentu. Piráti nižší účast svých voličů ze sněmovních voleb dokázali nahradit oslovením voličů…

Rozzuřený Hašek: V duchu počítám do deseti! Kam nás voliči pošlou příště?!

27.05. 16:35

Sociální demokraté ve volbách do Evropského parlamentu utržili tvrdou porážku. ČSSD volilo pouze 3,95 procenta lidí,strana tak vůbec poprvé nemá v europarlamentu žádného zástupce. To se samozřejmě sociálnímu demokratovi Michalu Haškovi.

Zklamaný David Rath si pustil pusu na špacír! Podal si 70 procent Čechů!

27.05. 15:27

Bývalý politik ČSSD a hejtman David Rath, který je nepravomocně odsouzen za korupci, stál v čele kandidátní listiny České suverenity. Neúspěch ho stejně jako většinu ostatních zklamal, ještě více ho ale zasáhla jiná volební čísla.

Eurovolby 2019: Češi nezklamali. Naše účast byla z celé unie třetí nejnižší

27.05. 13:44

Evropští politici v noci na dnešek v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu (EP) oceňovali vysokou volební účast, tento údaj se ale výrazně liší mezi jednotlivými unijními státy.

Klaus o eurovolbách: U oběda mě kvůli nim napadl syn! ODS je mi už lhostejná

27.05. 13:01

Někdejší prezident Václav Klaus se ještě před vyhlášením výsledků eurovoleb rýpal do ODS - strany, u jejíhož založení stál, ale se kterou se kvůli odlišným názorům už v minulosti rozešel. naopak pochválil hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury.

Drastické povolební účtování: ČSSD skončila, ANO to čeká taky!

27.05. 12:18

ČSSD v evropských volbách propadla. Neobhájila ani jedno křeslo v europarlamentu a přišla o všechny své europoslance. Objevují se názory, které tvrdí, že něco podobného potká i hnutí ANO.

Eurovolby 2019: Nejsilnější frakce v EP oslabí, posílí zelení a populisté

27.05. 04:02

Ve volbách do Evropského parlamentu (EP) oslabily dvě hlavní politické frakce, které budou odkázány na spolupráci zejména s posílenými liberály. Volby s nejvyšší účastí za poslední dvě desetiletí přinesly vzestup ekologických a také nacionalistických či populistických stran. Vládní strany neuspěly…

Eurovolby jsou pro ČSSD debaklem, potvrdili politologové

27.05. 03:25

Výsledky voleb do Evropského parlamentu v Česku nejsou překvapivé, pro vládní ČSSD jsou ale debaklem, řekli ČTK oslovení politologové. Hnutí ANO, které vyšlo z eurovoleb jako vítěz, podle nich nedokázalo zúročit svou masivní kampaň a zmobilizovat všechny své voliče.

Eurovolby: První reakce českých politiků. Jak hodnotí výsledek Babiš, Fiala a další?

Aktualizovali jsme 27.5.2019, 01:00, 27.05. 00:22

Evropské volby vyhrálo s jasnou převahou hnutí ANO, na druhém místě se umístila ODS, která obhájila pozici nejsilnější opoziční strany. Poprvé se do europarlamentu dostali europoslanci za Piráty, kteří chtějí přiblížit politiku v Evropě obyvatelům České republiky.

Eurovolby v Česku vyhrálo ANO, ODS druhá, ČSSD v EU končí

Aktualizovali jsme 27.5.2019, 00:15, 26.05. 23:16

České volby do Evropského parlamentu znovu vyhrálo vládní hnutí ANO, bude mít šest europoslanců o dva více než dosud. Za ním skončila ODS se čtyřmi europoslanci, která počet mandátů zdvojnásobila. Třetí místo obsadili Piráti se třemi europoslanci. Po dvou europoslancích budou mít SPD a KDU-ČSL,…

Eurovolby 2019: Překvapivý výsledek! Le Penová poráží Macrona

26.05. 21:13

Krajně pravicové Národní sdružení (RN) Marine Le Penové vyhrálo volby do Evropského parlamentu ve Francii. V očekávaném souboji s proevropskou stranou prezidenta Emmanuela Macrona získalo podle prvních odhadů okolo 24 procent hlasů. Macronova koalice Obroda, jejímž základem je jeho strana Republika…

Poslední den voleb začal, k urnám jdou Němci. Výsledky dnes večer

26.05. 10:31

V celém Německu se v 08:00 SELČ otevřely volební místnosti pro volby do Evropského parlamentu. Favoritem je konzervativní unie CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové, která ale podle všeho stejně jako koaliční sociální demokracie (SPD) znatelně oslabí. Skutečným vítězem by se tak mohli stát opoziční…

Ficův vládní Směr-sociální demokracie ovládl Eurovolby 2019 na Slovensku

26.05. 05:47

Ve volbách do Evropského parlamentu na Slovensku získávají zatím nejvíce hlasů vládní strana Směr-sociální demokracie (Směr-SD) expremiéra Roberta Fica a koalice proevropských neparlamentních stran Progresivní Slovensko a Spolu (PS/Spolu).

Volby do europarlamentu v EU vrcholí. Kdy budou výsledky?

26.05. 05:22

Letošní volby do Evropského parlamentu dnes vyvrcholí, když k urnám zamíří miliony voličů ve 21 zemích evropského bloku. Až někdy večer po 23:00 ale bude jasné, jak dopadlo kontinentální hlasování, které by podle mnohých mohlo otřást dlouhé roky platnými pořádky v evropské politice.

Eurovolby 2019: Češi druhý den vybírali poslance, volby skončily

Aktualizovali jsme 25.5.2019, 14:28, 25.05. 10:20

Obyvatelé Slovenska dnes volí svých 14 poslanců Evropského parlamentu (EP). Očekává se úspěch také protiunijní krajně pravicové strany Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS). Hlasování se podle politologů a sociologů zúčastní více voličů než před pěti lety, kdy byla účast z celé EU nejnižší…

Demonstrace ve skutečnosti Babiše posilují? Analytik poukázal na zajímavou skutečnost

25.05. 10:12

Evropské volby mohou vést k předčasným volbám. Tvrdí to sociolog a analytik Jan Hermann v rozhovoru pro Info.cz. Podle něj demonstrace proti hnutí ANO a Andreji Babišovi pořádané spolkem Milion chvilek pro demokracii může vést k větší volební účasti a k tomu, že v nich získá větší vliv ANO.

Eurovolby ŽIVĚ: Dnes volí i Slováci, Češi, Lotyši a Malťané

25.05. 07:53

Obyvatelé Slovenska dnes volí svých 14 poslanců Evropského parlamentu (EP). Očekává se úspěch také protiunijní krajně pravicové strany Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS). Hlasování se podle politologů a sociologů zúčastní více voličů než před pěti lety, kdy byla účast z celé EU nejnižší…

Eurovolby 2019: Účast? Velmi nízká! Zde jsou čísla

25.05. 03:49

K volbám do Evropského parlamentu přišlo v jejich první den někde i přes 20 procent voličů, naopak jinde komisaři hlásí účast do deseti procent. Vyplynulo to ze zjištění zpravodajů.

Volební místnosti se uzavřely. Účast se v první den různí

24.05. 22:16

V Česku dnes k volbám do Evropského parlamentu přišlo v jejich první den někde i přes 20 procent voličů, naopak jinde komisaři hlásí účast do deseti procent. Během dnešního odpoledne hlasovali i předsedové všech devíti stran zastoupených ve Sněmovně a prezident Miloš Zeman. Přejí si, aby volební…

Otřese se EU v základech? Chystá se velká změna

24.05. 16:32

Volby do Evropského parlamentu slibují velký otřes. Očekává se, že dosavadní pořádky, kdy jej ovládaly středové tradiční strany, budou změněny. Ve volbách mají šanci uspět strany z okraje politického spektra.

Fotogalerie