Články k tématu: Všelichová, Markéta

Všelichová prý o propuštění z tureckého vězení věděla

30.07. 18:08

Dohoda o propuštění z tureckého vězení žádná nebyla, termín propuštění do takzvané probační praxe byl dán od začátku na červenec 2020, řekla propuštěná Markéta Všelichová v rozhovoru s DVTV.

3,5 roku v tureckém vězení. Propuštěná Všelichová poprvé veřejně promluvila

25.07. 09:57

Markéta Všelichová, kterou Turecko v pátek po 3,5 letech propustilo z vězení, si byla při své činnosti v zahraničí vědoma rizika pro sebe, ale neuvědomila si, že může způsobit problémy, práci a starosti dalším lidem. Napsala to na facebook spolu s omluvou za způsobené problémy a poděkováním za…

Petříček ocenil propuštění Čechů, budou dva týdny v karanténě

24.07. 17:56

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) ocenil rozhodnutí Turecka o propuštění dvou odsouzených Čechů z turecké věznice. Po dnešním příletu na pražské letiště půjdou do dvoutýdenní karantény. Věznění se o svém osvobození dozvěděli tento týden od tureckých úřadů.

reklama

Turecko propustilo odsouzené Čechy, v případu se angažovali Zdechovský a BIS

Aktualizovali jsme 24.7.2020, 17:13, 24.07. 16:46

Dva čeští občané Miroslav Farkas a Markéta Všelichová, kteří byli v Turecku odsouzeni v roce 2017 za terorismus, byli propuštěni na svobodu. Zpět do Česka přiletí dnes večer, řekl ČTK premiér Andrej Babiš (ANO). Nyní jsou na palubě českého vojenského speciálu. Oba byli odsouzeni za spolupráci…

Pozitivní vývoj v kauze Všelichové a Farkase: Zdechovský je navštívil v tureckém vězení

02.06. 11:32

uroposlanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) navštívil v tomto týdnu v tureckém vězení odsouzené Čechy Markétu Všelichovou a Miroslava Farkaše. Během návštěvy hovořil také s řediteli obou vězeňských zařízení v Izmíru a Vanu, kde si čeští občané odpykávají svůj trest, a setkal se s náměstkem tureckého…

Turecký soud potvrdil trest dvěma Čechům, poslední nadějí pro Všelichovou a Farkase je Štrasburk

Aktualizovali jsme 23.7.2018, 22:27, 23.07. 19:07

Ankara/Praha - Nejvyšší soud v Turecku potvrdil trest pro dva české občany, kteří byli soudem nižšího stupně odsouzeni k 75 měsícům vězení. Češi mohou ještě podat stížnost k Evropskému soudu pro lidská práva.

Turecký soud potvrdil Farkasovi a Všelichové šestiletý trest za spolupráci s Kurdy

01.12. 16:28

Ankara - Turecký odvolací soud potvrdil dvěma Čechům trest šesti let a tří měsíců vězení za spolupráci s bojovníky milic syrských Kurdů YPG. Markéta Všelichová a Miroslav Farkas zůstávají ve Vanu na jihovýchodě Turecka, kde byli ve vazbě i po vynesení rozsudku prvoinstančního soudu letos v srpnu.

Češi zadržení v Turecku si mají odsedět šest let za terorismus

02.08. 12:52

Ankara - Dva Češi zadržení v Turecku dostali šest let a tři měsíce vězení. Markétu Všelichovou a Miroslava Farkase turecká justice viní z příslušnosti ke kurdským milicím YPG. O verdiktu informocvala Česká televize.

Soud se dvěma Čechy v Turecku byl odročen. Pokračovat bude v červnu

10.05. 15:21

Ankara - Dnes měl v Turecku začít proces se dvěma Čechy, kteři jsou obviněni z terorismu. Hrozí jim tresty do 7,5 do 15 let vězení. Líčení bylo odloženo na 12. června, prokuratura chce víc času na prozkoumání důkazů.

Češi zadržení v Turecku jsou teroristé, píší média. Farkasovi a Všelichové hrozí až 15 let

09.02. 17:24

Ankara - Markéta Všelichová a Miroslav Farkas čelí v Turecku obvinění z příslušnosti k ozbrojené teroristické organizaci, tamní prokurature pro ně žádá trest sedm a půl až 15 let vězení. Češi obvinění popírají a uvádějí, že jsou humanitárními aktivisty.

V Turecku byli zadrženi dva Češi, prý bojovali v Sýrii

Aktualizovali jsme 17.11.2016, 21:19, 17.11. 11:03

Ankara/Praha - Turecké úřady ve středu zadržely dva Čechy, kteří se snažili v provincii Şirnak překročit hranici se Sýrií. Podle tureckého serveru Daily Sabah jde o bojovníky milic syrských Kurdů YPG.

Češi zadržení v Turecku prý chtěli v Sýrii pomáhat Kurdům

17.11. 13:09

Praha/Ankara - Čech Miroslav Farkas obviněný v Turecku z příslušnosti k teroristické organizaci v minulosti tvrdil, že chce v kurdských oblastech Sýrie pomáhat hlavně dětem.

Fotogalerie