Zdeněk Šarapatka

Miloš Zeman

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Domov

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Miloš Zeman

Zeman se zatím Šarapatkovi nemusí omlouvat, rozhodl Nejvyšší soud

Domov

Prezident Miloš Zeman se zatím nemusí omlouvat svému bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi za výrok, že ho z úřadu vlády před lety vyhodil pro neschopnost. Nejvyšší soud vyhověl prezidentově návrhu na odklad vykonatelnosti verdiktu, podle kterého se má Zeman Šarapatkovi omluvit. Na dotaz ČTK to uvedl Zemanův advokát Marek Nespala. Šarapatka na twitteru napsal, že soudní rozhodnutí ukazuje, že Zeman je občanem jiné kategorie.

Miloš Zeman

Šarapatka vymáhá omluvu od Zemana za výrok o neschopnosti exekučním návrhem

Domov

Zdeněk Šarapatka dnes podal exekuční návrh na prezidenta Miloše Zemana, kterým se chce domoci omluvy za Zemanův výrok, že ho z úřadu vlády vyhodil pro neschopnost. Šarapatka to dnes uvedl na twitteru a ČTK to potvrdil jeho advokát Artur Ostrý. Omluvu Zemanovi pravomocně nařídil soud. Ve stanovené lhůtě, která vypršela v pondělí, se prezident neomluvil a jeho advokát podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

Miloš Zeman

Zeman podal dovolání ve sporu se Šarapatkou o omluvu za výrok o neschopnosti

Domov

Prezident Miloš Zeman podal dovolání ve sporu se svým bývalým poradcem Zdeňkem Šarapatkou o omluvu za výrok, že ho vyhodil pro neschopnost. Serveru Seznam Zprávy to řekl mluvčí Okresního soudu v Rakovníku Marcel Lehečka. Krajský soud v Praze loni v listopadu pravomocně rozhodl, že se Zeman omluvit musí. Zemanův právník Marek Nespala rozhodnutí převzal v pondělí, Zeman má sedm dnů od převzetí na to, aby omluvu Šarapatkovi zaslal.

Miloš Zeman

Domov

Zeman se musí omluvit Šarapatkovi za výrok o neschopnosti, potvrdil soud

Prezident Miloš Zeman se musí omluvit svému bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi za to, že o něm v roce 2017 řekl, že ho vyhodil pro neschopnost. Rozsudek rakovnického soudu dnes pravomocně potvrdil Krajský soud v Praze. Šarapatka u soudů již dříve docílil omluvy od ministerstva financí, Ústavní soud ale rozsudky následně zrušil s tím, že za výroky nese odpovědnost Zeman jako soukromá osoba, Šarapatka proto podal novou žalobu mířící na prezidenta.

Miloš Zeman

Zeman se odvolá proti rozsudku, který mu nařídil omluvit se Šarapatkovi

Domov

Prezident Miloš Zeman se podle svého advokáta odvolá proti rozsudku rakovnického soudu, podle kterého se má Zeman omluvit svému bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi za výrok o jeho údajné neschopnosti. Advokát Marek Nespala to řekl serveru Seznam Zprávy. Kauzou se tak bude zabývat Krajský soud v Praze.

Miloš Zeman, prezident ČR

Kauza Šarapatka: Kdo nese odpovědnost za Zemanovo lhaní? Vede se právní bitva

Domov

Ministerstvo financí podalo dovolání proti rozsudku, podle nějž se má omluvit za výrok prezidenta Miloše Zemana o bývalém Zemanově poradci Zdeňku Šarapatkovi. Prezident v listopadu 2017 v televizi Barrandov řekl, že Šarapatku vyhodil pro neschopnost, ten ale z úřadu vlády v době, kdy byl Zeman premiérem, odešel po dohodě.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy