zemětřesení v Japonsku

Seismograf, ilustrační fotografie

Japonsko postihlo silné zemětřesení

Svět

Jih Japonska dnes postihlo zemětřesení o síle 6,3 stupně. Japonská meteorologická agentura uvedla, že nebezpečí před vlnami cunami vydáno nebylo, ačkoli je možné očekávat mírné vzedmutí moře.

Seismograf, ilustrační fotografie

Následky zemětřesení v Japonsku jsou děsivé, Toyota přeruší výrobu

Svět

Tokio - Počet obětí čtvrtečního silného zemětřesení na japonském ostrově Hokkaidó vystoupil na 30, devět lidí se dál pohřešuje. Oznámila to dnes místní vláda. Dodávky elektřiny, o něž kvůli otřesům přišlo všech 5,3 milionu obyvatel severního japonského ostrova, už ode dneška až na výjimky opět fungují. Automobilka Toyota Motor ale oznámila, že kvůli přerušení práce v továrně na výrobu převodovek v Tomakomai na ostrově Hokkaidó se v pondělí nerozjede výroba ani v dalších 16 provozech automobilky ve zbylých částech Japonska.

Japonsko decimovalo zemětřesení o síle až 6,5 stupně (15. dubna 2016)

Japonsku hrozí další otřesy, evakuovalo se přes 40 tisíc lidí

Svět

Tokio - Nejméně devět lidí zemřelo při sérii zemětřesení o síle až 6,5 stupně, které postihlo ve čtvrtek jihozápad Japonska. Zraněných je podle místních úřadů přes 800. Během zemětřesení spadlo 19 budov. Varování před tsunami nebylo vydáno, nicméně podle japonského meteorologického úřadu hrozí další otřesy.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy