zuby

Ilustrační fotografie.

V Evropě se vyskytuje nejvíce nemocí dutiny ústní na světě, tvrdí WHO

Svět

Podle nové zprávy Světové zdravotnické organizace (WHO) prodělala více než polovina dospělých v evropském regionu v roce 2019 závažné onemocnění dutiny ústní. WHO proto naléhavě vyzývá členské státy, aby zajistily lepší a dostupnější přístup ke stomatologické péči, a to buď zdarma, nebo za cenu, kterou si lidé mohou dovolit.

Správní čištění zubů je věda

Vyčistit a vypláchnout: Své zuby si pravděpodobně čistíte celý život špatně

Svět

Všichni určitě znáte základní rady, jak si udržet zdravé zuby. Čisti si je alespoň dvakrát denně a nejez příliš mnoho cukru, říkávali nám už naše miminky. Jenže i u těch, kteří se jimi skutečně řídí, se čas od času objeví problém, kvůli kterému musejí usednout do zubařského křesla. Dodržovat tyhle dvě věci totiž nestačí.

zuby

Používáte zubní nit? Možná ohrožujete své zdraví a ani o tom netušíte

Revue

Dentální hygiena je mimořádně důležitá. Zdravé zuby a ústní dutina ovlivňují nejen chod celého organismu, ale výrazně dotváření i náš vzhled. A v neposlední řadě souvisí i se sebevědomím. Jenže nová vědecká zjištění ukazují, že taková péče nám může přinést i řadu problémů.

Lidé, ilustrační fotografie

Co se nám může stát, když při čištění zubů spolkneme zubní pastu?

Revue

Zubní pasta je vymoženost, bez které si neumíme moderní život představit. Nejen že zabraňuje nepříjemnému zápachu z úst, především ale udržuje naše zuby čisté a zdravé a brání proti vzniku zubního plaku, zánětu dásní a zubních kazů. Může pro nás ale zároveň být nebezpečná?

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy