Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TOP 09 odstartovala kampaň. Ochrana svobod bude hlavním tématem

Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015)
Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Ochrana svobod bude hlavním tématem kampaně před krajskými a senátními volbami, jejíž "horkou část" dnes v Praze odstartovala představením senátních kandidátů a lídrů krajských voleb opoziční TOP 09.

V Senátu chce strana podle předsedy Miroslava Kalouska přispět k převážení dosavadní vládní většiny, v krajských volbách rozbít struktury dotačních mafií, které si v krajích udržují rozhodující vliv. Na krajskou kampaň dá TOP 09 25 milionů korun, na propagaci senátních kandidátů zhruba 8,5 milionu.

"Chybět nebudou ani ekonomická témata, vláda nedělá systémová opatření," uvedl Kalousek, bývalý ministr financí. Apelovat chce například na rozpočtovou odpovědnost, snižování nákladů práce a na "zvýšení rozdílu v příjmech mezi těmi, kdo pracují, a těmi, kdo se práci vyhýbají".

Začátkem září rozešle strana svým sympatizantům 14.000 plachet s volebními hesly a předpokládá, že jí nezištně pomohou s propagací. Tahákem pro sportovně aktivní voliče má pak být internetová aplikace, která bude sčítat jejich naběhané či ujeté kilometry. Podle počtu najetých kilometrů pak strana věnuje peníze na projekt Paměť národa.

Témata:  TOP 09 Volby 2016 Krajské volby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy