reklama

Novinářům to dnes řekli zástupci stran. Jednání svolává primátorka Adriana Krnáčová (ANO), která bude muset zvolit jeho termín. Primátorka mimořádné jednání považuje za zbytečné a frašku.

"Mimořádné jednání je reakcí na mimořádnou neschopnost rady. Návrhy jsou naprosto apolitické. Praha v současné době stojí a nerozvíjí se. Praha 21. století nestojí na tom, že na střechu magistrátu umístíme úly," řekl předseda pražské ODS Filip Humplík. Narážel tak na stáčení medu, kterému primátorka na střeše úřadu asistovala.

Kdy se bude jednání konat, není jasné. Primátorka má nyní 15 dnů, aby jej svolala. Zda na něm bude schválen navržený program, není jasné. Podle zastupitele Jiřího Nouzy budou strany jednat o jeho schválení i se zástupci koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN).

Strany vybraly celkem pět témat, které chtějí řešit - stavbu metra D, dostavbu Pražského okruhu, způsob jmenování členů v orgánech městských firem, problém Výstaviště a karty MHD Lítačka. "My se je snažíme opakovaně nastolit na řádných jednáních, ale stávající koalice je pravidelně odmítá," řekl předseda klubu TOP 09 Václav Novotný.