Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Státní zástupce našel před domem granát, případ řeší policie

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Jihlava - Vojenský granát, který našel jeden z jihlavských státních zástupců před svým domem, měl být zřejmě výhrůžkou. Pro kriminalisty je to hlavní vyšetřovací verze případu. Stále se také prověřuje, jestli granát byl funkční nebo nebyl.

Státní zástupce má podle informací televize Nova hned několik tipů, kterých kauz, jenž má na starost, by se mohlo zastrašování týkat.

A všechno už také řekl vyšetřovatelům, pro které je verze vyhrožování tou hlavní vyšetřovací. Vojenský granát našel elitní jihlavský státní zástupce před svým domem v pondělí. Místo poté okamžitě policie uzavřela a kvůli bezpečnosti evakuovala desítky lidí z okolních domů.

Vojenský granát nebyla atrapa. Pyrotechnici stále zkoumají jestli byl funkční nebo ne. Expertízy budou trvat ještě několik dnů, kriminalisté nechtějí nic uspěchat, granát je pro ně hlavní důkaz. Odebírají z něj různé pachové i jiné stopy.

Tento státní zástupce má na starost ty nejzávažnější případy, které se na Vysočině stanou. V nejbližších měsících ho čeká například kauza spojená se solárním boomem, kde jde o zneužití pravomoci úřednice energetického-regulačního úřadu, která svým jednáním způsobila škoda za 111 miliónů korun nebo třeba případ žháře, který v Brtnici na Jihlavsku před časem podpálil auto své bývalé přítelkyni.

Témata:  krimi munice Policie ČR

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 16:19

Policejní zásah ve škole na Tachovsku skončil zadržením jedné osoby

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy