reklama

„Koukám se na náš svět, jak blbne čím dál víc, peníze vládnou všem a lhaní bez hranic," začíná píseň, ve které zpěvák lidi vyzývá, aby k sobě „byli blíž".

„Jeden, dva, tři čtyři, pět. Jeden, dva, tři čtyři, sto, Jeden, dva, tři čtyři, milión. Jeden, dva, tři čtyři milióny. Zástupy zákonů, zástupy omylů, zástupy potomků, zástupy běženců," zpívá Čok v refrénu.

„Držme identitu vlastního národa ... S křížem buďme k sobě blíž," burcuje Čok hrající na struny českého nacionalismu.

„Milí přátelé, kamarádi, fanoušci. Hle můj nový videoklip...udělal jsem ho dle svého nejlepšího svědomí, vzhledem k současné situaci nejen ČR ale i Evropy. V této době je potřeba, aby si lidé uvědomili kde jsou, co jsou a co chtějí. A to od života, svých vlád a svých zemí..." uvedl k novému klipu zpěvák na Facebooku.

Už dříve Čok v rozhovoru pro iDnes.cz přiznal, že se píseň Zástupy zástupů „vyloženě směřuje k uprchlické krizi a běžencům, kteří k nám do Evropy proudí". „Možná touhle písní rozhodím sandál spoustě dobroserů a sluníčkářů," už předem předvídal Čok.

Píseň na podobné téma nedávno zveřejnila také do té doby téměř neznámá zpěvačka Olivie Žižková. Poprask vyvolal Jarek Nohavica, který na svém koncertě zazpíval píseň o tom, jak mu Arab „šahá na bábu". Doteď se vedou debaty o tom, zda je song myšlen vážně, nebo zda jde pouze o recesi a parodii na současné dění.