reklama

„Vystřelil do vzduchu a začal na ty děti v té radosti křičet, zmizněte do plynu a střelil," řekla televizi Prima Ida Kelarová, organizátorka pěveckého tábora.

A zastrašování prý pokračovalo i v dalších dnech.

„V půl deváté ráno děti vyběhly na rozcvičku na louku a najednou se ozvaly 3 obrovské výstřely," řekla organizátorka pěveckého tábora.

Podle lidí z rekreačního areálu to zdaleka nebyl první agresivní projev souseda. Jejich klienty jsou především děti, a táborové hry prý vyvolávají na sousedním pozemku bouřlivé reakce.

„Nám vadí už každý turnus. Dneska se nejezdí do přírody odpočívat, ale dělat čím dál větší humbuk," řekla manželka údajného agresora.

„Byly tady děti, tak on začal házet vycpaný zvíře a posílal tam psa, jako že ho cvičí a střílel do vzduchu," řekl televizi Prima Tomáš Vondráček, pracovník rekreačního areálu.

Organizátoři pěveckého tábora prý začali mít strach, a tak zavolali na pomoc policisty. Jejich reakce je ale šokovala.

„Nikdo nepřijel,nikdo. Jak je možné, že v dnešní době se střílí, ať už jsou to romské, neromské děti, ať je to cokoli, že ta policie prostě vůbec neprojevila ani špetku zájmu," řekla Ida Kelarová, organizátorka pěveckého tábora.

„Ředitel krajského ředitelství nařídil provedení důkladné kontroly postupu policistů v této věci a dále dal pokyn, aby přestupkový spis, který byl již zaslán na městský úřad ve Varnsdorfu byl vyžádán zpět k došetření," řekla televizi Prima Jana Slámová, mluvčí Policie ČR Ústeckého kraje.

První výsledky interního šetření by policie měla zveřejnit už v nejbližších dnech. Se sousedem, který měl údajně zastrašovat děti, jsme mluvili. Odmítá, že by účastníky tábora ohrožoval.