Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Youtuberka Myslivcová míří do voleb: Čauky, mňauky chci růžovou budoucnost

Dominika Myslivcová
Dominika Myslivcová
Foto: Reprofoto YouTube

Praha - Mezi kandidáty do krajských voleb letos nenajdeme pouze politiky či podnikatele, ale také lidi, kteří svou popularitu nasbírali prostřednictvím videoblogů na serveru YouTube. Zářným příkladem je kandidátka za hnutí hnutí Úsvit Dominika Myslivcová.

Myslivcová je známá jako youtuberka a těší se velké oblibě zejména mezi ženami. Ačkoliv je většina jejích videí růžová, vody rozvířila před měsícem mírným odklonem od své tvorby, a sice písní, v níž se obrací proti migrantům. Song Změnu tu my nechcem vidělo za necelé tři týdny přes 250 tisíc lidí a Myslivcová se rozhodla vstoupit do politiky.

Bude se ucházet o hlasy v Moravskoslezském kraji a jak uvádí na svých webových stránkách i ve videích, nechce pro Čechy černou, ale růžovou budoucnost. Především by se ráda zasadila o to, aby na území kraje nevznikala detenční centra a tábory pro migranty, které by měla Česká republika přijmout na základě kvót Evropské komise.

Ačkoli jde o stěžejní bod jejího programu, není jediný. Myslivcová chce také, vzhledem ke svému věku, cílit především na mladší. Je tedy sice možné, že přiměje zejména mladé nevoliče jít k volbám, naplnění slibů o růžové budoucnosti je ale věc druhá.

Témata:  Volby 2016 Úsvit - Národní koalice Dominika Myslivcová

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy