Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zástupci Prahy dnes poprvé jednali za přítomnosti mediátora s EMS o opencard

Opencard
Opencard
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Zástupci Prahy dnes poprvé jednali za přítomnosti tzv. mediátora s vlastníkem opencard, firmou eMoneyServices (EMS). Předmětem jednání byly částky, které si firma nárokuje jako dlužné. Dnešní jednání ke konkrétní dohodě nevedlo.

ČTK to řekli ředitel EMS Petr Stránský a mluvčí magistrátu Vít Hofman. EMS si celkově nárokuje asi 700 milionů korun a na město podalo několik žalob. Magistrát připravuje materiál, který budou schvalovat radní a kterým dají svým zástupcům mandát jednat.

Jednat prostřednictvím mediátora nařídil oběma stranám letos v červnu soud. Dnešní schůzka ale dohodu nepřinesla. "Potvrzujeme, že jsme připraveni jednat s Prahou o řešení existujících pohledávek a dalších sporů, záleží však na rozhodnutí volených orgánů města," řekl na dotaz ČTK Stránský. Za město musí případné kroky v rámci dohody schválit radní a zastupitelé.

Praha proto nechá vypracovat materiál, kterým radní udělí mandát jednat svým zástupcům s EMS před mediátorem. "Jednalo se o první setkání s mediátorem, na kterém se obě strany mají domluvit, zda chtějí v mediačním procesu pokračovat. Nedošlo k podpisu smlouvy o mediaci, neboť zúčastnění neměli mandát k podpisu," uvedl Hofman. O dalším postupu v rámci sporu tak musí rozhodnout radní.

Témata:  Praha Opencard

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy