Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drohivý dealer testoval drogy na své asistentce, přišel si na pořádný balík

Mladá dívká šňupe drogu
Mladá dívká šňupe drogu
Foto: Pixmac

Praha - Až na desítky milionů korun si, podle odhadu policistů, mohl přijít dealer, který v Praze zásoboval narkomany syntetickými drogami. Prodával je velmi propracovaným způsobem a měl dokonce i asistentku, na které zkoušel nové látky.

Bydlel v luxusním domě, na zahradě mu stála drahá auta. Za obchody ale vyrážel starou škodovkou s úkrytem pod řadicí pákou. Dealerův všední pracovní den trval od 13 do 18 hodin. Nejprve vždy autem zamířil sem na Václavské náměstí, kde měl schůzku s mladou ženou.

Dívka fungovala jako jeho asistentka, vždy jí předal vypnutý mobilní telefon. Jakmile ho zapnula, začali volat zákazníci. Muž pak zinkasoval tržbu a oba se přesunuli na další místa.

"Mezi nakupující patřili takoví ti nejhorší špíňáci z Václavského náměstí a okolí, kteří si koupili jenom tu svoji jednu dávku," vypověděl pro televizi Nova svědek. Bylo jich ale tolik, že si dealer za pár hodin vydělal desetitisíce.

Přitom nabízel syntetické drogy, které se dříve prodávaly v takzvaných amsterdamshopech jako suvenýry. "Ty drogy tahal nejspíš z Polska a Německa, vyrábí se ale v Číně," prohlásil zdroj, který si nepřál být jmenován.

Jeho asistentka byla taková troska, že na sobě klidně i zkoušela účinky nových směsí. "Všechno si vpravila do žíly a pak mu říkala, jak to na ni funguje: tohle ano, to je dobrý, po tomhle mi bylo hrozně blbě, po tomhle jsem málem umřela," doplnil muž.

Dealerův domov, to byl úplně jiný svět. Luxusní vila s bazénem a manželka, která se převlékne z županu, jen když jde na nákupy. Šatnu by jí záviděla leckterá hvězda šoubyznysu. "Měli tam peníze, kam se člověk podíval, dvoutisícovky, pětitisícovky, eura se jim tam válela po celým bytě," dodal muž.

"V případě odsouzení hrozí trest až na pět let. Pětačtyřicetiletý Polák je stíhán vazebně," sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Jestli na něj náročná manželka počká, může jen doufat.

Témata:  Praha drogy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy