reklama

Detaily zatím nejsou známy, protože ministerstvo obrany je drží pod pokličkou. Podle informací Práva armáda, stejně jako v roce 2008, představí spolu s příslušníky policie a integrovaného záchranného systému to nejlepší, co má k dispozici.

"Ano, něco se chystá, ale zatím není jisté, ani kdo všechno by se měl zúčastnit, ani není rozhodnuto o místě, kde by se přehlídka měla konat," potvrdil Právu vojenský historik a šéf odboru válečných veteránů ministerstva obrany Eduard Stehlík. Podle něho jde o to, aby lidé, kteří přijdou, viděli to nejlepší a co nejvíce, co bude možné.

Zatímco před listopadem 1989 se přehlídky konaly na Letné, ta první po vzniku ČR se uskutečnila na Evropské třídě v Praze. Ovlivnit místo může i to, kdo bude právě prezidentem – volby budou počátkem roku 2018.

Do Dejvic se totiž přehlídka stěhovala poté, co tehdejší prezident Václav Klaus prý nebyl nadšen tím, že by mu pod okny Hradu burácela vojenská technika při cestě na Letnou. Podle Stehlíka je jisté, že by se zúčastnit měly všechny složky armády.