Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nezletilí pachatelé zabili bezdomovce v Ústí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Ústí nad Labem - Z brutální vraždy bezdomovce v Ústí nad Labem byli obviněni dva mladiství. Pokud by jim bylo víc jak 18 let, hrozilo by jim až doživotí.

K muži (†45) vyjela v pondělí ráno do zahradní chatky ve čtvrti Střekov záchranná služba. Dvojici mladistvých kriminalisté zadrželi ještě během odpoledne.

"Oba byli obviněni ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Vyšetřovatelé věc postoupí státnímu zastupitelství s návrhem na vzetí do vazby," řekla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Krajský státní zástupce Jan Jakovec ČTK potvrdil, že bezdomovec byl usmrcen brutálně. "Přesahovalo to tu běžnou míru u vražd," sdělil.

Podle právní kvalifikace případu jsou obvinění ve třetím, nejpřísnějším paragrafu trestního zákona, za vraždu spáchanou zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. Za ten hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečných trest. V případě mladistvých je to polovina.

Témata:  vražda bezdomovci krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy