reklama

Touha po drogách byla u sedmatřicetileté ženy zřejmě nadevše. A zoufalost ještě větší. V polovině září se vydala do ulic Teplic krást nebo loupit - prostě si opatřit peníze. Nejprve to zkusila ve zlatnictví. Nechala si ukázat plato s vystavenými řetízky a jen, co ho měla v rukou, chtěla se šperky utéct.

"Pohotová prodavačka ale rychle zareagovala a uchopila ho také, po chvíli přetahování neúspěšná zlodějka utekla z provozovny s prázdnou, šperky v hodnotě přes sto deset tisíc prodavačka zachránila," popsal pokus o krádež policejní mluvčí Daniel Vítek.

Už tenhle pokus o krádež cenného zboží je zločinem, za který se uděluje i nepodmíněný trest, ale na riziko narkomanka nedala a pustila se dokonce do loupežného přepadení. Jen o několik desítek minut od neúspěšné krádeže si vyhlédla v Teplicích na ulici skoro devadesátiletou seniorku.

Se starou dámou se narkomanka začala přetahovat o kabelku, které se oběť nechtěla vzdát. Seniorce při tom vyhrožovala, že ji bodne stříkačkou s injekční jehlou. Výhrůžku splnila. "Stříkačku držela v ruce schovanou v hadru, seniorku nakonec skutečně dvakrát píchla do ruky a kabelky s pouhými třemi stokorunami, doklady a platební kartou se zmocnila," dodal mluvčí Vítek.

Seniorka musela být ošetřena zdravotníky. Narkomanku, zlodějku a lupičku v jedné osobě policie už dopadla a obvinila ji hned z několika trestných činů: loupeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže ve stadiu pokusu. Za to ženě hrozí až deset let vězení, takže ji patrně čeká dlouhá abstinence.