Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Osobní Zemanův lékař promluvil o prezidentově zdravotním stavu

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana je podle lékaře Martina Holcáta dobrý. Podle jeho vyjádření pro časopis Týden může prezident ze zdravotního hlediska znovu kandidovat.

Martin Holcát z Fakultní nemocnice Motol, který je vedoucím lékařského konzilia prezidenta Miloše Zemana a který působil na podobné pozici i u předchozích prezidentů Havla a Klause, prohlásil, že ze zdravotního hlediska není důvod, aby prezident znovu nekandidoval na prezidenta.

"Podle řady signálů se domnívám, že pan prezident bude chtít kandidovat i pro další volební období," uvedl Holcát. Proto plánuje lékařské konzilium vydat v budoucnu zprávu o prezidentově zdravotním stavu, aby byly vyvráceny některé spekulace.

"Prezident je ve skvělé kondici," řekl Holcát. Dále uvádí, že zdravotní stav prezidenta samozřejmě odpovídá jeho vyššímu věku. Prezident trpí cukrovkou a kvůli neuropatii nervů dolních končetin používá hůlku.

Dementoval také spekulace o špatném stavu Zemanova duševního zdraví. "Mnozí mladí lidé myslí daleko pomaleji a s většími obtížemi než on."

Prezident již dříve přislíbil, že ke své prezidentské kandidatuře se vyjádří na jaře příštího roku.

Témata:  Miloš Zeman Martin Holcát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy