reklama

Přerovský soud o setrvání Nárožného ve vazbě naposledy rozhodoval v květnu. Tehdy soudce uvedl, že se nic nezměnilo na tom, aby vazební důvod odpadl nebo mohla být vazba nahrazena jiným opatřením. Nárožný si proti tomu podal stížnost, ale neuspěl. O prodlužování vazby rozhodoval soud znovu v těchto dnech, tentokrát však již změnil názor.

"Pan Nárožný byl propuštěn z vazby, státní zástupce si podal na místě stížnost, která má odkladný účinek. Znamená to, že zůstává ve vazbě do rozhodnutí krajského soudu," sdělil soudce Martin Lýsek.

Podle informací ČTK soudce vazbu nahradil zárukou dvou osob a přijal slib obviněného. Žalobce Jakub Grmela z olomouckého krajského státního zastupitelství dnes ČTK řekl, že s propuštěním z vazby nesouhlasí.

Ve vazební věznici seděl Pavel Nárožný již před několika lety kvůli obvinění z dvojnásobné vraždy manželského páru z Přerova z roku 2009, jejichž těla se dosud nenašla. Muže krajský soud zprostil třikrát obžaloby, naposledy jeho rozsudek vrchní soud zrušil v dubnu. Vzhledem k tomu, že v Olomouci se touto kauzou již jiný trestní senát zabývat nemůže, dostal ji na stůl ostravský soud. Nové jednání dosud nebylo nařízeno, řekla dnes mluvčí soudu Lucie Olšarová.

Obžalovaný muž, který byl zároveň synem zavražděného, byl po prvním zprošťujícím rozsudku propuštěn na svobodu a nastěhoval se do domu obětí. Na začátku letošního února jej zadržela policie a obvinila z přípravy vraždy.