Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Užijeme si prázdniny, vzkázal matce švédský otec a odjel s dcerou neznámo kam

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Semily - Už od neděle trne hrůzou maminka pětileté Antonie Kulhánkové ze Semil. Podle rozhodnutí soudu ji měl v neděli 3. dubna mamince předat její švédský otec, který trvale žije v Liberci. Dívku však nevrátil a její matce poslal jen email, že si s Antonií užije prázdniny.

Soud pětiletou dívku svěřil do péče matky, která žije v severočeských Semilech. Její otec, švédský občan Erwin Fernando Vaca Burgos se s tím ale nesmířil a i přes rozhodnuí soudu dívku v neděli její matce a své bývalé partnerce nepřivezl.

"Ženě pouze odeslal e-mail, že si s dcerou dopřeje prázdniny a současně se omlouvá, že to činí touto cestou," uvedla policejní mluvčí Eva Suchánková.

Dívenka a otec (foto zde) se zřejmě pohybují vozidlem Renault Megane olivově zelené barvy. Má švédskou registrační značku TXO 803. Pětiletá Antonia je střední postavy, má hnědočerné rovné vlasy a hnědé oči a měří okolo 110 cm.

Dívčin otec je taktéž střední postavy, má krátké černé vlasy, černé oči a černé strniště. Za měsíc mu bude 40 let. Dlouhodobý pobyt má nahlášený v Liberci.

"Veškeré informace k hledaným osobám či k vozidlu přijmou policisté na lince 158," doplnila mluvčí Suchánková.

Témata:  krimi pohřešované osoby Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy