Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rivalita mezi ODS a TOP 09? Kalousek to bere jinak

Miroslav Kalousek /TOP 09/ v OVM
Miroslav Kalousek /TOP 09/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek nebral letošní krajské a senátní volby jako souboj s ODS o nejsilnější pravicovou stranu.

Mezi oběma stranami by nemělo být nezdravé nepřátelství, protože skutečné nebezpečí spatřuje v názorech, že demokracie je přežitý systém nebo že stát je potřeba řídit jako firmu. "My jsme do voleb nešli soutěžit s ODS," řekl dnes Kalousek ČTK.

Reagoval tak na slova předsedy občanských demokratů Petra Fialy, podle něhož se ODS po letošních volbách do krajů a třetiny Senátu vrací do pozice nejsilnější strany pravice.

V sázce je podle něj svoboda a liberální demokracie v České republice. "Tam není ODS soupeřem, tam je naopak spojencem. Táhne-li Turek odjinud, já nebudu otvírat fronty někde jinde a totéž bych chtěl doporučit předsedovi Fialovi," dodal. Podle Kalouska není nutné zdůrazňovat vzájemnou konkurenci obou stran.

"To je naprosto směšné. V tomhle rozměru TOP 09 vůbec nepřemýšlí. Kdyby tomu tak bylo, tak bych stále zdůrazňoval, že nás je v Poslanecké sněmovně dvakrát více než jich a kdo z nás má levou ruku o pár centimetrů delší nebo kratší," uvedl Kalousek.

Témata:  Miroslav Kalousek TOP 09 ODS volby

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy