reklama

Obviněný osmatřicetiletý Miroslav Štembírek čekal 26. února před mateřskou školou na svou bývalou přítelkyni, se kterou má čtyři děti. Podle státní zástupkyně zřejmě neunesl rozchod a proto se rozhodl o drastický čin.

"Pokusil se ubodat svou bývalou družku, poměrně razantním způsobem, který byl likvidační a navíc zohyzďující," sdělila státní zástupkyně Šárka Miketová.

Podle svědectví, které zaznělo u soudu si Štembírek vedl záznamy, podle kterých vraždu plánoval. Do sešitu si údajně psal detaily o tom, jak přítelkyni bodne do okna a pak jí zabije. Většinu bodných ran měla oběť právě v oblasti hlavy a obličeje.

"Tento čin se mu nepodařilo dokonat pouze díky tomu, že v podstatě v důsledku razance útoku zlomil čepel nože," dodává státní zástupkyně.

Podle lékařského posudku zůstala část nože zlomená pod lebkou. "Zdravotní stav není uspokojivý, pochopitelně utrpěla poměrně rozsáhlou nemajetkovou újmu," komentuje čin zmocněnec zraněné ženy Jaromír Parobek.

Pár dní před tím než Štembírek svojí přítelkyni napadl byl hospitalizován v psychiatrické nemocnici v Opavě. Nyní mu za pokus o vraždu hrozí až výjimečný trest.