Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelec z Litoměřic stále obchází sídliště. Obyvatelé mají strach

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Litoměřice - Střelec v Litoměřicích, který vzduchovkou míří na místní toulavé kočky, si prý nedal pokoj. Podle obyvatel se na sídlišti dál ozývá střelba. Jak zjistila televize Prima, případem se už dokonce začala zabývat i policie.

Toulavé kočky, které žijí na sídlišti v Litoměřicích, někomu nejspíš dost vadí. Několik z nich dokonce neznámý střelec postřelil vzduchovkou. Ta poslední dostala brokem přímo mezi oči. Zázrakem přežila. Místní si mysleli, že když se o případu začne mluvit, střelec se lekne. Jenže opak je pravdou.

Podle místních prý ale střelba neustává a ozývala se i během dneška.

„Je tu slyšet i v noci i přes den," řekla televizi Prima obyvatelka sídliště Izabela Samková.

„Teď jsme slyšely střelbu dvakrát a dneska byla slyšet střelba i ráno, ale nebyly jsme nikde. Byly jsme zkontrolovat tady kočky a tam kočky, ale tam to bylo v pořádku, takže nic," řekla další obyvatelka sídliště Linda Mihalová.

Jak to vypadá, střelec se nejspíš tentokrát netrefil. Lidé tu ale už mají strach. Z oken se tu prý střílí už delší dobu. A střelec nejspíš průběžně mění zbraně.

„Vím, že tady kdysi tady někdo střílel takovýma těma kuličkama, protože jsme tady stáli se sousedkou a někdo ji picnul a nevěděli jsme, odkud to přilítlo a ono to pěkně bolí. Tohleto jestli někdo střílí kočky, tak to možná bude vzduchovka nebo něco," řekli televizi další obyvatelé.

„Můžou někoho trefit, vyrazit oko nebo já nevím, nějak poranit. Jsou tu malý děti," bojí se místní lidé.

Problémem na litoměřickém sídlišti se už dokonce zabývá i místní radnice.

„Že to budou projednávat na radě a že se uvidí, co bude dál. Musejí sami jednat, že nemáme nic dělat. Že trestní oznámení na neznámý, že nemáme ani my sami dávat, ale že to dá město," řekla další obyvatelka.

Po odvysílání naší předchozí reportáže se případem začala zabývat policie. Zatím ale střelce nemá a nemá ani žádné konkrétní poznatky, které by je k němu vedly. Pokud tak něco víte, určitě se ozvěte policii nebo kontaktujte krimi linku.

Témata:  Litoměřice krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 17:20

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 10 samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy