Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nárožný zůstává ve vazbě, je obviněn z přípravy vraždy

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ostrava - Ostravský krajský soud vyhověl stížnosti žalobce na verdikt přerovského soudu a ponechal ve vazbě Pavla Nárožného. Ten je obviněn z přípravy vraždy.

Přerovský soud se rozhodl v září vazbu obviněného muže nahradit mírnějšími opatřeními. Podle informací ČTK šlo o záruku dvou lidí a přijetí slibu obviněného. Nárožný se však na svobodu nedostal, státní zástupce totiž podal na místě stížnost.

Ostravský krajský soud nedávno v neveřejném jednání stížnosti žalobce vyhověl, záruky podle něj nebyly dostatečné.

Muž podle obvinění připravoval vraždu v souvislosti s dědickým řízením po svém zavražděném otci. Zadržen byl na začátku února v Přerově, ve vazbě je tak již devět měsíců.

Nárožný také již několik let čelí obžalobě z dvojnásobné vraždy manželského páru z roku 2009, šlo o jeho otce a otcovu manželku. Jejich těla se dosud nenašla. Muže krajský soud zprostil třikrát obžaloby. Zároveň případ nařídil projednat jinému senátu. Vzhledem k tomu, že v Olomouci se touto kauzou již jiný trestní senát zabývat nemůže, dostal ji na stůl ostravský soud. Nové jednání dosud nebylo nařízeno.

Témata:  Pavel Nárožný soudy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 16:19

Policejní zásah ve škole na Tachovsku skončil zadržením jedné osoby

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy