reklama

V tomto týdnu stoupnou podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci (APEK) tržby e-shopů o 205 procent oproti běžnému podzimnímu týdnu, Češi tak utratí za on-line nákupy 3,2 miliardy korun.

Datart dnes registruje na svém e-shopu nárůst obratu oproti běžným dnům o 70 procent. Nejrychleji se vyprodaly malé kuchyňské spotřebiče a produkty péče o tělo. E-shop Bonami.cz dnes registruje dvakrát více objednávek proti běžnému pátku.

"Největší nápor zákazníků očekáváme dnes a o víkendu. Dosavadní výsledky hovoří o minimálně trojnásobném nárůstu tržeb oproti běžnému dni," uvedl ředitel marketingu Alza.cz Karel Kučera. Alza, která Black Friday spustila již před týdnem, vyprodala třetinu z 88.000 kusů zboží zařazených do výprodeje, přičemž zboží do výprodeje uvolňuje postupně.

Řetězec Expert Elektro eviduje největší zájem o zboží z kategorie péče o tělo a zdraví, menších spotřebičů a příslušenství k telefonům."Nejvyhledávanějším je mezi zákazníky elektrický zubní kartáček, externí baterie pro dobití tabletu nebo mobilu a moderní kuchyňský robot," uvedl Michal Švihnos z Expert Elektro.

Podle marketingového ředitele e-shopu CZC.cz Michala Gabriela se nejatraktivnější kusy zboží vyprodaly v řádu minut. "I když akce ještě zdaleka není u konce, už dnes můžeme říct, že zájem ze strany zákazníků bude letos opět rekordní. Největší chuť nakupovat prozatím budí herní konzole s příslušenstvím a mobilní telefony," dodal.