Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macek zuří: Budeme platit za Romy? A co se týče České televize...

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Sídliště Chánov, elektronická evidence tržeb i Česká televize. Těmto a dalším tématům se ve svých glosách věnoval v posledních dnech spoluzakladatel ODS a komentátor Miroslav Macek.

"Na sídlišti Chánov se zbourají další dva panelové domy, „vybydlené" Indočechy. Použita bude též dotace ministerstva pro životní prostředí, tedy jinak řečeno: likvidaci domů zničených cikány zase zaplatí ze svých daní gádžové. Jak lehké je být u nás rasistou!" píše na svém webu Macek.

Podotýká také, že na základě rostoucí kritiky platících diváků ČT o neobjektivnosti hlavně zahraničního zpravodajství ČT jednala o této kritice Rada ČT. Do jednání vnesl jasno radní Michal Janovič, který prohlásil:"„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení ;. Česká televize se na to nesmí dívat tak, jako kdyby byla součástí současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie."  K tomu Macek dodal: "Současné vymývání mozků je na doporučení Evropské komise, a tak je vše v pořádku. Držte hubu a krok!"

"Změnit prakticky na poslední chvíli zákon o elektronické evidenci tržeb (EET) se rozhodl ministr financí Andrej Babiš. Navrhl vyjmout z EET fyzické osoby, které budou mít daň stanovenou paušálem a výše jejich příjmů bude menší než 250 tisíc ročně. Dodávám: Ano, takto se v Babišstánu vytvářejí zákony...UFFF!" píše na webu Viditelný Macek komentátor.

Dále přikládá "smutný vtip". "Učitelka k inspektorovi: Ve třídě mám vozíčkáře, slabozraké, pět dyslektiků, čtyři žáky s dysgrafií nebo dysortografií, dva autisty a tři žáky se syndromem ADHD...to všechno v pohodě zvládám. Ale řekněte mi, co mám dělat s těmi dvěma potížisty, kterým naměřili IQ 150?" píše komentátor.

"Donal Trump: Vzhledem k Ústavě nemohu zavřít Hillary, protože by to byl pro spoluvězně „krutý a neobvyklý trest"," píše dále Macek.

 

Témata:  Miroslav Macek

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy