Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zadržela v Mikulově skupinu migrantů i s převaděčem

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Mikulov (Břeclavsko) - Cizinecká policie v Mikulově zadržela tento týden větší skupinu migrantů i s převaděčem. Celkem šlo o sedm lidí.

Byli vráceni zpět do Rakouska, uvedla dnes na policejním webu mluvčí Štěpánka Komárová.

Hlídka cizince objevila při kontrole osobních vozů na bývalém hraničním přechodu v úterý večer. Vůz řídil pětadvacetiletý Rumun, ve vozu s ním bylo další pět lidí. V zavazadlovém prostoru pak policisté našli ještě jednoho.

Mluvčí uvedla, že zajištění cizinci byli dnes podle dohody upravující předávání občanů vráceni zpět do Rakouska. Okresní soud v Břeclavi navíc rozhodl o vyhoštění pětadvacetiletého muže na dobu tří let za spáchání trestného činu organizování a nedovolené překračování státní hranice.

"Muži ve věku sedmnáct až jednadvacet let u sebe neměli platné doklady. U jednoho z nich policisté objevili doklad vydaný na jiné jméno občana Iráku," uvedla mluvčí. Doplnila, že následnou kontrolou v evidenci policisté zjistili, že muži pocházejí z Iráku a Íránu. Jeden z nich byl předešlý den kontrolovaný v Rakousku a tamní úřady mu nařídily, aby Rakousko opustil.

Témata:  uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy