Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Proč nejde Bohoušek na Hrad a neodvolá Andrejka z postu ministra financí? Zachránil by tak svojí ozubenou pleš. Samková se ostře pustila do Sobotky

Klára Samková
Klára Samková
Foto: Eva Javůrková

Praha – Ve středu čeká premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) poslední bilanční schůzka s ministrem financí a vicepremiérem Andrejem Babišem (ANO). Advokátka Klára Samková mu před tímto jednáním poslala prostřednictvím Facebooku „přátelskou radu“.

Premiér Sobotka se proti Babišovi začal v poslední době výrazněji vymezovat, jak předtím naznačil i v dopisu spolustraníkům, Babiš podle Sobotky dokáže prezentovat řadu úspěchů kabinetu pouze jako zásluhu hnutí ANO.

Zatím poslední konflikt vyvolaly Babišovy návrhy na změny v elektronické evidenci tržeb. Šéfa státní kasy Sobotka nařkl, že si EET sám svým chybným postupem rozbíjí. Babiš zase premiéra obvinil ze lži, když minulé úterý ve Sněmovně prošla novela o střetu zájmů. Premiér podle předsedy hnutí ANO tvrdil, že předpis nepostihne současné ministry, v případě podpisu prezidentem Milošem Zemanem by ale měl zákon významně ovlivnit Babišovo podnikání.

„Prosím vás, vysvětlete mi, hloupoučké husičce, jedno: proč se pan Bohuslav Sobotka nesbalí, neodebéře se na Hrad a tam neoznámí panu prezidentovi, že odvolává z postu ministra financí jistého Andreje Babiše a neodůvodní to naprosto čímkoliv, na příklad tím, že Andrejko neumí čééésky, anebo kvůli EET. Anebo kvůli čemukoliv jinému a nebo taky kvůli vůbec ničemu. Protože to by byla poslední možnost alespoň nějaké záchrany ČSSD a naší milé ozubené pleši," spustila advokátka na svém profilu.

A pak přidala pár hodně ostrých slov na účet šéfa vlády. „A jestli to Bohoušek nechápe, že je za úplného idiota a jeho momentální úloha v dějinách spočívá v tom, aby vyžíral všechny... exkrementy za Babiše a pak se se svou partají doplazil tak k osmi procentům, tak mu fakt, ale fakt není pomoci... Pane Bohuslave Sobotko - vždyť jste premiér! Nemohl byste se alespoň z tohoto titulu jednou zachovat jako chlap?" ptá se ho Samková.

Témata:  Klara Samkova Bohuslav Sobotka Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy