Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý ředitel průmyslovky Na Třebešíně zažaloval školu i magistrát, v kauze šikany prý nepochybil

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - František Bártl, bývalý ředitel Střední průmyslové školy Na Třebešíně, kterou otřásl skandál s šikanou, zažaloval školu i pražský magistrát. Kauza bude příští týden pokračovat u Obvodní soud pro Prahu 10.

Bártl nesouhlasí s tím, že ho radní odvolali kvůli nečinnosti v případě studentů, kteří zřejmě šikanovali tamní učitelku. Žena (†55) v únoru zemřela, její úmrtí podle policie nezavinila cizí osoba.

Studenti nyní čelí obžalobě z výtržnictví a omezování osobní svobody, v projednávání jejich případu bude soud pokračovat ve středu. Hrozí jim až rok vězení.

Pražští radní odvolali Bártla z pozice ředitele v únoru, obvodní soud se jeho žalobou zabývá od listopadu. Podle závěrů České školní inspekce Bártl o šikaně věděl už od loňského října, řešit ji začal až letos v lednu - poté, co mu žáci předali videonahrávky s jednotlivými incidenty.

Když se jednalo o postihu pro agresory, školní metodik prevence a výchovná poradkyně navrhovali podle inspekce vyloučení a podání trestního oznámení na policii. Ředitel a jeho zástupkyně ale studenty potrestali podmínečným vyloučením a trojkou z chování. Dva z mladíků byli vyloučeni až po medializaci případu, třetímu zůstal podmíněný trest.

Témata:  šikana školství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy