Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vážná nehoda na Třebíčsku: Náklaďák odrazil auto pod další náklaďák

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Třebíč - Velmi vážná nehoda se stala v pondělí kolem 18:30 u obce Zvěrkovice u Moravských Budějovic směrem na Znojmo. Zemřeli při ní dva lidé a další dvě osoby utrpěly zranění.

Nákladní vůz Iveco jel ve směru od Moravských Budějovic na Znojmo a z dosud nezjištěných příčin narazil do zadní části osobního automobilu Fiat, ve kterém cestovali tři mladí muži.

"Řidič osobního auta chtěl odbočit vlevo na obec Zvěrkovice, přičemž dával přednost protijedoucímu nákladnímu automobilu MAN. Při nárazu vozidla Iveco do zadní části osobního auta bylo toto vozidlo odraženo a střetlo se nákladním automobilem MAN," popsal policejní mluvčí David Linhart.

Dva mladí muži z osobního automobilu utrpěli těžká zranění, kterým na místě podlehli. Třetí mladík byl s vážnými zraněními transportován do brněnské nemocnice. V nemocnici skončil se zraněním i dvacetiletý řidič vozu Iveco.

Škoda přesáhla 400 tisíc korun. U obou řidičů nákladních vozidel bylo požití alkoholu vyloučeno dechovou zkouškou.

Témata:  dopravní nehody

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.