Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek se zapojil do kauzy Ortelu. A začalo to lítat

Miroslav Kalousek /TOP 09/
Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: miroslav-kalousek.cz

Praha – Ke kauze skupiny skupiny Ortel a zpěváka skupiny Gipsy.cz Radka Bangy se dosud vyjadřovali především umělci nebo diskutující na sociálních sítích, politici zaujali spíše zdrženlivé stanovisko. I přesto se našlo pád výjimek. A tou největší je šéf TOP 09 Miroslav Kalousek.

Banga se při předávání letošních slavíků zvedl a na protest proti Tomáši Ortelovi a jeho skupině Ortel odešel ze sálu karlínského divadla. Nejen na sociálních sítích pak ostatní umělce kritizoval za to, že tleskali lidem, kteří se otevřeně hlásí k nacismu.

Do následné debaty se zapojila celá řada umělců, osobnosti politického života se však projevovali výrazně méně. Výjimkou byl například místopředseda KSČM Jiří Dolejš. „Národ semknutý kolem xenofoba? Ne, Ortel v Slavíkovi je jen bulvární symbol rozkládající se společnosti," napsal hned po slavících na Twitteru.

„Nakonec se potvrzuje, že před nacionál-socialismem a bílým buranstvím nás budou chránit naše vlastní romské elity," přidal se poslanec za KDU-ČSL Ivan Gabal.

S odmlkou několika dní se k věci vyjádřil také předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Nenávist, které teď musí čelit R. Banga, je mi odporná. Chci proto nahlas říct, že si ho vážím jako svobodného občana, který sdělil svůj názor," vyjádřil zpěvákovi podporu Kalousek na Twitteru.

Témata:  Miroslav Kalousek Radoslav Banga

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy