Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman pogratuloval Van der Bellenovi k výhře ve volbách

Alexander Van der Bellen
Alexander Van der Bellen
Foto: Wikimedia Commons

Praha - Prezident Miloš Zeman pogratuloval Alexandru Van der Bellenovi ke zvolení rakouským prezidentem. Získané hlasy podle Zemana svědčí o nadějích, které do něj Rakušané vkládají.

ČTK to dnes sdělil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Reakce Zemana na výsledek voleb přišla až dva dny po volbách. V minulosti podpořil Van der Bellenova protikandidáta Norberta Hofera.

"Vážený pane prezidente, dovolte mi, abych Vám opětovně pogratuloval ke zvolení prezidentem Rakouské republiky," uvedl Zeman v telegramu. "Hlasy, které jste získal v opakovaném druhém kole prezidentských voleb a které oproti letošnímu květnu posílily Vaši podporu, svědčí o nadějích, které do Vás rakouský národ vkládá," dodal.

Uvedl, že s jeho předchůdcem Heinzem Fischerem ho pojilo dlouholeté přátelství. "Což se odráželo také v úrovni spolupráce našich zemí. Přál bych si, aby se i nám dvěma podařilo navázat na předchozí úspěchy a přispět k rozvoji vztahů mezi Českou a Rakouskou republikou," poznamenal Zeman.

Témata:  Miloš Zeman Alexander Van der Bellen

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy