Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češka odjela do zahraničí pomáhat uprchlíkům, podle sociálky ale zanedbávala své děti

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Brno – Dobrovolnice a aktivistka Eva Zahradníčková (41) pomáhá uprchlíkům, několik minulých dní strávila například v uprchlickém táboře v Idomeni na řecko-makedonské hranici. Jenže po návratu domů ji čekalo nepříjemné překvapení – navštívila ji sociálka. Prý kvůli uprchlíkům zanedbává svoje děti.

Zahradníčková organizuje humanitární sbírky, uprchlíkům pak vozí třeba oblečení. O všem informuje na svém facebookovém profilu, kam nahrává také velké množství fotek.

„Pomáháte uprchlíkům? Tak se připravte na to, že skončíte na sociálce a budou vás tam vyslýchat. Pořád žijete v iluzi, že je demokracie? Tak se rychle vzbuďte," vzkázala teď aktivista na sociálních sítích.

Deníku Právo upřesnila, že podle sociálky kvůli dobrovolnické práci nemá čas na vlastní děti. Má hned čtyři. A tak ji ve čtvrtek čeká kontrola přímo v jejím bytě.

„Zvu všechny ve čtvrtek o půl desáté k sobě domů, abyste se stali očitými svědky, jak mi budou fízlovat po bytě," napsala na svém profilu, Doma má přitom právě uskladněnou část humanitární sbírky, je prý proto zvědavá, jak vše dopadne.

Když se se vším svěřila na sociálních sítích, uklidňovali ji lidé, že půjde spíše jen o formalitu. Otázkou podle ní ale je, jestli někoho opravdu zajímá pravda. „Takhle bych byla v klidu, kdybych žila v normální zemi, ale to nežiju," posteskla si.

„Úřednice mi tvrdila, že jsem naposledy byla v Idomeni měsíc. Tak jsem jí řekla, že jsem tam byla jen pár dní, a navíc jsem vzala děti s sebou," vysvětlovala deníku Zahradníčková. Pracovnice úřadu jí údajně řekla, že si prostudovala články, které o ní vyšly a že prý jejích činnost není vhodná pro děti.

O Zahradníčkové se psalo už před několika měsíci, když jejího muslimského přítele v Praze přepadli dva útočníci, kteří ho pobodali.

Témata:  uprchlíci sociální péče děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy