reklama

Událostem kolem udělování cen Český slavík se v uplynulých dnech věnovala snad všechna česká média. K osobě Radka Bangy i Tomáše Ortela se vyjadřovali čeští umělci, ale také někteří politici. Jako poslední kapitolu pak sám Banga podle svých slov považoval reportáž ČT.

„Myslím, že díky pořadu 168 hodin mohu udělat za celou kauzou Ortel tečku. Za posledních 7 dní jsem poznal, kolik dokáže být v některých lidech nenávisti, ale také to, že dobrých lidí je tu stále výrazně víc a za to vám moc děkuji! Svět prožívá nyní těžké časy, ale jsem přesvědčený, že nenávist nikdy nemůže přinést nic dobrého," uvedl zpěvák na Facebooku s tím, že „zlepšit svět můžeme jen tak, že začneme sami u sebe".

Přesto příliv nenávistných komentářů neustal. „Takže vážení, toto je můj osobní profil, nikoliv státní P.O.BOX. Říkám to už mnoho let a nebudu se opakovat - nehodlám tolerovat žádný rasismus, ani ten romský," rozzlobil se Banga.

Všem nenávistným pisálkům proto poslal jasné varování. „Kdokoliv, kdo se přijde rasisticky vyblít na tento profil, bude nekompromisně zablokován a nahlášen. Je mi jedno, jestli bude bílý, zelený nebo růžový. Rozumíte tomu jasně? Děkuji všem slušným lidem, zbytek...neberu vážně," dodal.