Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sklenář končí v CEFC. Vrátí se na Hrad?

Pražský Hrad
Pražský Hrad
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Exředitel protokolu kanceláře prezidenta Miroslav Sklenář podal výpověď u společnosti China Energy Company Limited (CEFC). Na dotaz ČTK to dnes sdělil Pavel Bednář z tiskového oddělení firmy.

Zda Sklenář opět nastoupí na Pražský hrad, není jasné. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček ČTK sdělil, že o personálních otázkách informuje v okamžiku, kdy nastanou.

Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt na funkci rezignoval v úterý, svůj odchod zdůvodnil osobními a zdravotními důvody. Kancléř Vratislav Mynář ČTK v úterý řekl, že odbor protokolu může nějaký čas fungovat bez ředitele a vedení Hradu není pod tlakem, aby okamžitě byl jmenován nástupce.

Zároveň řekl, že bude jednat se Sklenářem o možné "částečné spolupráci" v rámci hradního protokolu. Některá média Sklenáře označila za hlavního kandidáta na Forejtova nástupce.

Sklenář již na Pražském hradě na odboru protokolu pracoval v době prezidentství Václava Havla. Odešel v době, kdy byl prezidentem Václav Klaus.

Témata:  Pražský Hrad Miroslav Sklenář

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy