Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sklenář končí v CEFC. Vrátí se na Hrad?

Pražský Hrad
Pražský Hrad
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Exředitel protokolu kanceláře prezidenta Miroslav Sklenář podal výpověď u společnosti China Energy Company Limited (CEFC). Na dotaz ČTK to dnes sdělil Pavel Bednář z tiskového oddělení firmy.

Zda Sklenář opět nastoupí na Pražský hrad, není jasné. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček ČTK sdělil, že o personálních otázkách informuje v okamžiku, kdy nastanou.

Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt na funkci rezignoval v úterý, svůj odchod zdůvodnil osobními a zdravotními důvody. Kancléř Vratislav Mynář ČTK v úterý řekl, že odbor protokolu může nějaký čas fungovat bez ředitele a vedení Hradu není pod tlakem, aby okamžitě byl jmenován nástupce.

Zároveň řekl, že bude jednat se Sklenářem o možné "částečné spolupráci" v rámci hradního protokolu. Některá média Sklenáře označila za hlavního kandidáta na Forejtova nástupce.

Sklenář již na Pražském hradě na odboru protokolu pracoval v době prezidentství Václava Havla. Odešel v době, kdy byl prezidentem Václav Klaus.

Témata:  Pražský Hrad Miroslav Sklenář

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy