Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zadeh chtěl zahájit hladovku, právníci mu to vymluvili

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Brno - Podnikatel Sahram Abdulah Zadeh, který je nyní ve vazbě kvůli údajnému ovlivňování svědka, chtěl zahájit hladovku. Podle advokátů je ale potřeba, aby zůstal silný.

Právníci mu to rozmluvili, má zůstat při síle, jak dnes ČTK řekl jeho mediální konzultant Jan Jetmar. Hladovku Zadeh držel už při svém zadržení na začátku února.

Zadeh se spolu se 14 dalšími lidmi u brněnského krajského soudu zpovídá z podezření z daňových úniků, podle obžaloby šidili stát při dovozu pohonných hmot do Česka. Celková škoda činí 2,5 miliardy korun. V této kauze je Zadeh stíhaný na svobodě díky kauci 150 milionů korun, kterou zaplatil na začátku roku.

V neděli ho ale brněnský městský soud poslal opět do vazby, policie ho obvinila z ovlivňování svědka. Spolu s ním obvinila dalších pět lidí, mezi nimi jsou dva advokáti a jeden policista.

"Důležitější než protest je to, aby pan Zadeh zůstal silný, aby byl připravený na výslechy a další jednání. Hladovku mu naštěstí jeho právníci rozmluvili," řekl Jetmar. Doplnil, že na ni ale stále může dojít.

Témata:  Shahram Abdullah Zadeh

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy