Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý místopředseda TOP 09 založil novou stranu Dobra volba, slibuje srozumitelnou politiku

TOP 09
TOP 09
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Čeladná – Někdejší poslanec a do roku 2015 také místopředseda TOP 09 Pavol Lukša si založil novou stranu s názvem Dobrá volba. Ta by podle jeho slov měla nabídnout „jasnou a srozumitelnou politiku“.

Lukša z TOP 09 odešel v březnu kvůli neshodám s nově zvoleným předsedou partaje Miroslavem Kalouskem. Lukša byl v letech 2010 až 2013 poslancem, a mezi lety 2009 až 2015 také místopředsedou TOP 09. Současně je také starostou obce Čeladná.

„Strana, kterou založil, se jmenuje Dobrá volba. Naše strana nabídne především jasnou a srozumitelnou politiku pro lidi v obcích a městech a řešení problémů, se kterými se setkávají denně v běžném životě. Budeme se snažit pomalými krůčky napravit to, co bylo v mnohých případech opomenuto, především zajištění důstojného života pro ty, kteří chtějí poctivě pracovat a dodržovat naše zákony, aby mladí lidé našli své uplatnění po ukončení studií či vyučení, lidé v produktivním věku měli možnost zajistit potřeby své i své rodiny a senioři či hendikepovaní neměli obavu z každého nového dne. Zvláště zde, v Moravskoslezském kraji, je třeba intenzivně vnímat potřeby všech, kteří zde žijí, a nevyhýbat se řešení problémů, které jsme mnohdy zdědili z minulosti ," uvedl politik v oficiální zprávě.

Lukša se se svou bývalou stranou neshodl také třeba u otázce migrace. Na sociálních sítích například kritizoval poslance TOP 09 Jaromíra Štětinu a Luďka Niedermayera kvůli postoji k uprchlickým kvótám. „Nepochybně jsou připraveni ve svých domovech a bytech tyto lidi přijmout," rýpnul si do nich.

„Takže já určitě nejsem pro trvalé uprchlické kvóty. Uměl bych si představit ještě případy, kdy Ti, kteří se tak za jejich práva perou, si je rozeberou do svých domovů a budou je živit, šatit, začleňovat do společnosti, platit jim zdravotní a sociální pojištění, není třeba zatěžovat státní rozpočet. Ať ukážou navíc lidé jako Štětina, Niedermayer a jiní, že to myslí vážně a jsou ochotni se podílet na jejich přijetí i ze svých prostředků a my ostatní budeme muset uznat, jací jsou to kabrňáci, kteří našli odvahu je nejen přijmout pod svoji střechu, ale veškeré výdaje s nimi spojené hradit ze svých zdrojů a my ostatní se zamyslíme, zastydíme a řekneme si, že to jde a připojíme se taky," uvedl na Facebooku Lukša.

Témata:  TOP 09

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy