Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Daňové změny dle ČSSD jsou stupidní, tvrdí ODS

26. kongres ODS
26. kongres ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Plány ČSSD na "rozbití" stávajícího daňového systému kritizuje nejen ministr financí Andrej Babiš (ANO), ale také opoziční ODS. Daně by měly být nízké a jednoduché, tedy opak toho, co chtějí vládní sociální demokraté.

"Daně mají být nízké a jednoduché, tedy pravý opak toho, co dnes představil Bohuslav Sobotka a jeho ČSSD v rámci své daňové revoluce," uvedl v tiskové zprávě poslanec ODS Jan Skopeček. "Více sazeb daní, a tedy ještě složitější daňový systém, zvýšení daní pro úspěšné jednotlivce i firmy, a tedy i nižší motivace k aktivitě a práci, je asi vysněná cesta ČSSD," dodal.

"Pan premiér se na konci svého funkčního období probudil. Roky ve vládě ustupoval Agrofertu a teď volá po radikální změně. Zní to směšně," uvedl na twitteru Petr Fiala, předseda ODS.

Místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija na stejné sociální síti uvedla, že "progresivní daň je nejstupidnější přístup, který spatřil světlo světa".

Eurokomisař za ANO Pavel Telička na twitteru podotkl, že pokud by sociální demokracie vyhrála volby, daňový plán Sobotky jí dává "jasný a úzký koaliční potenciál" pouze s komunisty.

Témata:  ODS daně Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 21:35

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy