Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie začala prověřovat podezřelé video s Forejtem

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Kompromitujícím videem, na němž je údajně zachycen bývalý šéf hradního protokolu Jindřich Forejt, se už zabývají kriminalisté. Informuje o tom deník Právo.

Podnět k tomu dala Národní protidrogová centrála, vyšetřování dozoruje Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 5. Právu to potvrdila mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Neuvedla ale, jakým podezřením se policie zabývá.

Na kompromitující video, na kterém je údajně Forejt zachycen, upozornila média. Server Hlídací pes z nahrávky publikoval několik fotografií, celé video zveřejnit odmítl. Autentičnost záběrů se nepodařilo ověřit. Oslovena byla i další média, že mohou záběry koupit.

„Série videoklipů ukazuje Jindřicha Forejta – je polonahý a šňupe bílou látku. V místnosti je přítomen ještě jeden člověk, který vše skrytě natáčí," uvedl Hlídací Pes. Spekuluje se o tom, proč video vlastně vzniklo. Podle jedné z verzí jde jen o využití příležitosti k přivýdělku ze strany dodavatele drog. Spekuluje se ale také o tom, že videa vznikla na politickou objednávku a že jde o mocenský boj na Pražském hradě.

Témata:  Pražský Hrad prezident ČR Jindřich Forejt

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy