Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ODS se chystá na volby. Chce zrušit zbytečnou byrokracii

27. kongres ODS
27. kongres ODS
Foto: ODS

Praha - ODS chce ve volbách do Poslanecké sněmovny v příštím roce dostat tolik hlasů, aby nahradila "levicově-populistickou" vládu.

Novinářům to dnes po zasedání republikového sněmu strany řekl předseda ODS Petr Fiala. Občanští demokraté podle něj chtějí voliče oslovit programem, a ne marketingem. Sázet budou na slib zrušit zbytečnou byrokracii.

Fiala novinářům řekl, že strana na dnešním sněmu hodnotila výsledky říjnových krajských a senátních voleb. Na základě toho formulovala zásadní myšlenky pro nadcházející kampaň.

"Cílem bude získat takový výsledek a mandát, abychom mohli zastavit a vyměnit levicově-populistickou vládu," uvedl.

Strana chce podle předsedy přijít s "nejlepším programem", který vrátí politice smysl. "Chceme nabízet program, místo frází představit řešení. My proti nesmyslům a koblihám postavíme skutečný program," řekl.

Témata:  ODS vláda

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy