Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obří slevy na povánočních výprodejích letos začnou o den později

Slevy, ilustrační fotografie
Slevy, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Povánoční výprodeje letos v ČR začnou o den později, tedy 27. prosince. Důvodem je nový zákon, který velkým rětezcům zakázal prodej o některých svatcích. Většina e-shopů ale spustí slevové akce na 1. svátek vánoční 25. prosince.

Část obchodních center zůstane 26. prosince uzavřena jako např. pražské Centrum Černý most či OC Letňany.

Datart odstartuje výprodeje hned po Vánocích a trvat budou do půlky ledna. Slevy dosáhnou až 70 procent.

"Po Štědrém dni zlevněné zboží z předvánočních výprodejů rozšíříme o další stovky položek. Další část zařadíme v prvním lednovém týdnu a výprodeje budou trvat téměř do konce února," uvedla Pavla Hobíková z Globusu. Do slev řetězec zařadí především nepotravinářské sezonní zboží, jako je oblečení, vybrané hračky, elektroniku, domácí spotřebiče či sportovní vybavení.

Sportisimo spustí výprodeje 25. prosince prostřednictvím e-shopu, v prodejnách od dva dny později. Také nábytkářský řetězec Kika rozjede slevové akce hned po svátcích. Euronics slibuje slevy až 80 procent.

"Povánoční výprodej zahájíme tradičně hned po Štědrém dni. Do nabídky zahrneme produkty napříč celým sortimentem, včetně vrácených nevhodných dárků," řekl ředitel marketingu Alza.cz Karel Kučera.

Témata:  slevy obchody Vánoce

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy