Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zrušení EET? Do senátu dorazila rozhořčená petice s více jak desetitisícem podpisů

Senát Parlamentu ČR
Senát Parlamentu ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Praha - Kvůli petici, kterou podepsalo přes 11.500 lidí, se bude muset Senát opět zabývat požadavkem na zrušení elektronické evidence tržeb (EET). Jejím iniciátorem je majitel Bezejmenné čajovny v Šáhlavicích na Plzeňsku Ivo Hucl.

Petici horní komora obdržela ve stejný den, kdy zamítla novelu pravicových senátorů o zrušení EET.

Peticí se bude ve veřejném projednávání zabývat rovněž sněmovní petiční výbor. Sněmovna jako celek má navíc v lednu projednávat návrh na úpravy EET, o jejíž zrušení i v dolní komoře usilují ODS a TOP 09.

Podle Hucla je evidence tržeb destruktivní a diskriminační a hrubě zasahuje do občanských práv a svobod drobných podnikatelů a živnostníků.

"Tato mocenská intervence jednoznačně přináší ztrátu motivace podnikat, a to především v oblastech, kde jsou podmínky k podnikání nejobtížnější, a pokřivuje mezilidské vztahy, neboť šíří nedůvěru a třídní nenávist," tvrdí Hucl v petici.

Jediným výsledkem zavedení EET bude podle něj nárůst byrokracie, prostoru pro korupci a podvody a nakonec povede jen ke zvýšení cen pro konečné spotřebitele.

Témata:  elektronická evidence tržeb Senát Parlamentu České republiky petice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy