Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek má smůlu. ODS do voleb v bloku pravicových stran nepůjde

Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - ODS nepůjde do voleb v bloku pravicových stran, jak k tomu dříve vyzval šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. Serveru Novinky.cz to řekl předseda ODS Petr Fiala.

Po Kalouskově výzvě ODS uvedla, že o bloku pravicových stran je připravena diskutovat. "Bavili jsme se s řadou politických subjektů od středu doprava o nějaké formě spolupráce. Žádná dohoda nevznikla a za sebe musím říct, že jsem k tomu skeptický. Například i z toho důvodu, že ve chvíli, kdy ke spojení Miroslav Kalousek vyzval, tak souběžně končila dlouhodobá spolupráce mezi TOP 09 a Starosty," vysvětloval pro server Fiala.

Není prý přesvědčen, že dojde k nějakému významnějšímu spojení stran od středu doprava do volebního bloku. "Momentálně v tom nevidím žádnou velkou přidanou hodnotu. Pokud mám mluvit za ODS, my nad sebou žádný deštník vytvářet nebudeme, půjdeme do voleb jako ODS. Nemohu vyloučit, že nabídneme některá místa na svých kandidátkách reprezentantům třeba některých menších pravicových stran, ale to je tak všechno.

Za ODS proto vyloučil, že by k podobnému spojení došlo. "Chceme občanům nabízet konkrétní realistický program, poctivou politiku pro tuto zemi. Ne se spojovat jenom proto, že tu je nějaký politický soupeř, kterého se všichni bojí. To by nebyl dobrý motiv pro integraci pravice," dodal Fiala.

Témata:  Petr Fiala ODS Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.