Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zastavila vlak u Berouna, opilý muž nahlásil bombu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Beroun - Kvůli hrozbě bombou dnes policisté zasahovali v Berouně v rychlíku, který mířil do Mnichova. Evakuováno bylo 254 cestujících. Policistům se později podařilo dopadnout muže, který je podezřelý z anonymní výhrůžky. Byl opilý a už má záznam v trestním rejstříku.

Vlak při prohledávání stál u berounského hlavního nádraží na koleji, na níž neblokoval provoz. Na místo byl povolán i pes cvičený na vyhledávání výbušnin. Cestující dobu po evakuaci přečkali v budově nádraží. Policisté žádnou trhavinu nenašli.

Vlak EC 354 Franz Kafka jedoucí do Německa nabral několikahodinové zpoždění. Policejní zásah kvůli výhrůžce zpozdil i řadu vnitrostátních spojů.

"Podezřelému hrozí v případě prokázání viny až pět let vězení za šíření poplašné zprávy," řekla ČTK mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Policisté jej odvezli k výslechu. Podle mluvčí mu bude sděleno obvinění ze zmíněného trestného činu, výslech byl odložen, vyšetřovatelé čekají, až muž vystřízliví.

Jde o českého občana narozeného v roce 1972. Dříve byl opakovaně trestaný za majetkovou trestnou činnost.

Témata:  bomby vlaky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy