Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Autobus projel přejezd na Hodonínsku na červenou, policie hledá řidiče

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Hodonín - Policie vyhlásila pátrání po autobusu, který v Moravském Písku na Hodonínsku vjel na železniční přejezd na červenou. Mohlo dojít k obrovské tragédii, jen těsně se minul s mezinárodním vlakem. Informace můžete oznamovat na lince 158 či na telefonu 974 633 260.

Událost se stala poslední den v roce v 9:35. Když začaly padat závory, řidič autobusu couval zpátky a přitom zavadil o jednu ze závor, kterou ulomil. Vzápětí po trati projel mezinárodní vlak EC 104 z Vídně do Gdyně.

Po projetí vlaku řidič pokračoval v jízdě, aniž událost nějak řešil. "Policisté případ prověřují jako podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti," uvedl na policejním webu mluvčí Petr Zámečník.

Šlo o modrý autobus s bílým nápisem v azbuce, překlad nápisu je PILIGRIM, který měl na pravém boku. S největší pravděpodobností šlo o autobus mezinárodní poznávací značky Ukrajiny s registrační značkou začínající na písmeny BC.

Témata:  Autobusy vlaky

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy