Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Studénce se přiotrávilo oxidem uhelnatým šest lidí

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Studénka (Novojičínsko) - Ve výrobní hale hliníkových komponentů ve Studénce na Novojičínsku se dnes dopoledne šest lidí přiotrávilo oxidem uhelnatým. Většině zaměstnanců se ale podařilo uniknout do bezpečí ještě před příjezdem hasičů.

"Celkem záchranáři na místě prohlédli 29 osob. U šesti ve věku od třiadvaceti do jednapadesáti let se objevily příznaky intoxikace," řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Podle něj pacienti hlásili bolesti hlavy, nevolnosti a závratě. Jejich stav byl podle Humpla lehký nebo středně těžký. Pět z nich ale údajně trpělo před příjezdem záchranářů poruchou vědomí. "Čtyři pacienti byli předáni na interní ambulanci nemocnice Bílovec, dva v novojičínské nemocnici. U zbývajících nebylo lékařské ošetření nutné," doplnil Humpl.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela ČTK řekl, že hasiči z výrobní haly evakuovali po 09:00 deset lidí a hledali další případné zraněné.

Oxid uhelnatý se do haly začal uvolňovat patrně ze špatně fungujících plynových topidel.

Témata:  otrava Moravskoslezský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy