Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zvýšená bezpečnostní opatření kvůli útokům potrvají v ČR do pátku

Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dnes oznámil, že zvýšená bezpečnostní opatření, která policie přijala po prosincovém teroristickém útoku v Berlíně, potrvají přinejmenším do pátku. V ten den znovu vyhodnotí situaci a rozhodne, zda v ulicích budou posílené hlídky i nadále.

"S ohledem na aktuální situaci nebude sice v ulicích vidět tolik hlídek jako v minulých dnech, policie se však bude dále ve zvýšené míře zaměřovat na ochranu významných měkkých cílů," uvedl Chovanec. Policisté se kvůli povánočním výprodejům podle něho zaměří například na obchodní centra.

Podle policejního prezidenta Tomáše Tuhého bezpečnostní opatření dál zůstávají v Praze i dalších regionech. "Tam, kde bude z pohledu jednotlivých regionů riziko nebo větší koncentrace osob, tam budou opatření," uvedl Tuhý.

Chovanec před Vánocemi odhadl náklady na posílení bezpečnosti na 30 milionů korun, částka ale podle něj bude záviset na tom, jak dlouho budou opatření trvat.

Ministr rozhodl o posílení bezpečnostních opatření poté, co útočník v Berlíně najel kamionem do vánočního trhu a zabil 12 lidí, mezi nimi i jednu Češku.

Témata:  Milan Chovanec Tomáš Tuhý Policie ČR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy