reklama

Pro první výzvu pro rok 2017 je připraveno 300 milionů korun. Termín pro podání žádostí je prodloužen do 16. ledna 2017 do 16 hodin.

Cílem programu je navýšení potenciálu a konkurenceschopnosti regionálních destinací, usnadnění pohybu návštěvníků v destinacích (např. realizace navigačních systémů nejen pro hendikepované osoby, podpora lepší vybavenosti turistických tras, výstavba veřejných hygienických zařízení, rozvoj udržitelného cestovního ruchu…) a v neposlední řadě také podpora investičních příležitostí, rozvoj malého a středního podnikání a zaměstnanosti v regionech.

Příjemci mohou být dle jednotlivých dotačních titulů např. samosprávné celky (vyjma statutárních měst a městských částí) či jejich organizace, mikroregiony, provozovatelé turistických infocenter, oblastní destinační společnosti, nevládní neziskové organizace provozující aktivity cestovního ruchu, podnikatelé v cestovním ruchu, apod.

„Prodloužením termínu dáváme více času žadatelům, kteří mají rozpracované žádosti a nestihli by je zaslat včas. Projekty spolufinancované z naší strany zvýší potenciál cestovního ruchu v regionech a přispěje tak k místnímu ekonomickému rozvoji,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová (ANO).